Ferguson har troen på Berg i Legia

Henning Berg (44) blir hovedtrener i polske Legia Warszawa fra 1. januar. Alex Ferguson hyller ansettelsen av sin tidligere elev.

Berg har også vært aktuell for Hønefoss i 1. divisjon her hjemme. I stedet valgte han å satse på ett nytt utlandseventyr etter nedturen i engelske Blackburn for ett år siden.

44-åringen har skrevet under en kontrakt på 2,5 år. Berg ble bekreftet klar for Legia kort tid etter at Jan Urban gikk av som trener. Han skilte lag med klubben etter uenigheter om veien videre.

Berg blir presentert på en pressekonferanse fredag og overtar treneransvaret 1. januar. Nordmannen har tidligere trent Lyn og Lillestrøm. Han har også 57 dager bak seg som manager i Blackburn.

Legia-styret har gitt Berg jobben med å regelmessig ta den polske storklubben ut i Europa og slippe til lovende talenter fra klubbakademiet. Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson mener Berg er rett mann for oppgaven.

– Det er få som er bedre enn Henning Berg til å jobbe med unge spillere. Dette er en positiv ansettelse. Jeg er overbevist om at Henning en dag blir manager for en stor klubb i Premier League. Han har alle egenskapene til å lykkes, sier Ferguson til Legias nettsider. (©NTB)