Flest kvinnelige kandidater til Gullballen

Tre av spillerne på Norges sølvlag fra kvinne-VM er blant de fem nominerte til norsk fotballs gjeveste pris Gullballen, som skal deles ut på Idrettsgallaen i Oslo Spektrum 4. januar.

Caroline Graham Hansen (Stabæk/Tyresö), Ingrid Hjelmseth (Stabæk) og Solveig Gulbrandsen (Vålerenga) får konkurranse fra Tom Høgli (Brugge) og Stefan Johansen (Strømsgodset).

De fem er nominert av en jury bestående av Nils Johan Semb (toppfotballsjef), Heidi Støre (leder toppfotball kvinner), Lise Klaveness (NRK) og Øyvind Alsaker (TV 2).

– Dette er fem sterke kandidater som alle har utmerket seg på forskjellige områder gjennom året. Juryen er godt fornøyd med innstillingen, og alle vil være verdige vinnere av Gullballen for 2013, sier juryformann Semb til fotball.no.

Fotballen er representert i nominasjonene til flere andre priser som skal deles ut på Idrettsgallaen. Caroline Graham Hansen er nominert til Årets lagspiller og Årets gjennombrudd, kvinnelandslaget til Årets lag og kvinnenes landslagssjef Even Pellerud til Årets trener. (©NTB)