Verdensmester Worley mister Sotsji-OL

Den franske alpinisten Tessa Worley, regjerende verdensmester i storslalåm, kommer ikke til å kjøre i OL i Sotsji neste år.

Hun falt og vred kneet i første omgang i slalåmrennet i Courchevel tirsdag. På sykehuset ble det raskt konstatert at hun hadde røket korsbåndet i høyre kne, og dermed var alle muligheter til å stille i OL over.

– Korsbåndet røk, bekreftet teknisk direktør Fabian Saguez. Han la ikke skjul på at han var skuffet, for Worley som gikk til topps i verdenscuprennet i storslalåm i St. Moritz i helgen, var det største franske gullhåpet i alpint for kvinner i OL.

Da hun gikk til topps i rennet i St. Moritz var det også den første franske verdenscupseieren for kvinner i alpinsirkuset i år. For Worley selv var St. Moritz-seieren den første hun sikret seg i verdenscupen i storslalåm siden hun vant rennet i Soldeu i Andorra i 2012, men sist vinter gikk hun altså til topps i storslalåmrennet i VM i Schladming.

Tessa Worley er ikke den eneste franske alpinisten på kvinnesiden som har måtte trekke seg fra Sotsji-OL. Allerede i september ble det klart at fartsspesialisten Marion Rolland som også er verdensmester i utfor, ikke kunne rekke OL på grunn av et fall og en stygg skade på trening i Chile. (©NTB)