Gattusos hjem endevendt i kampfiksingsetterforskning

Fire personer ble arrestert og de tidligere Milan-spillerne Gennaro Gattuso og Christian Brocchi fikk husene sine gjennomsøkt i en kampfiksingsetterforskning natt til tirsdag.

Det var storavisen Gazzetta dello Sport som meldte dette tirsdag morgen. De to kameratene og tidligere landslagskollegene er de mest kjente spillerne i den siste kampfiksingssaken som rammer italiensk fotball.

Etterforskningen ledes av politiadvokaten i Cremona. Ifølge avisen skal politiet ha gjennomført razziaer i hjemmene til Gattuso og Brocchi, men de er ikke blant de fire personene som ble pågrepet. Det skal dreie seg om personer som skal ha fungert som mellomledd mellom spillere og tilskuere.

– Dette er enda et uttrykk for politiets målbevissthet mot fenomenet kampfiksing, og det er en del av et større bilde, sier Raffaele Grassi, en talsmann for politiet, til avisen.

Totalt har politiet rundt 20 mistenkte i saken. Forrige sesong skal det ha blitt gjort forsøk på å påvirke resultatet i 53 kamper på 2. og 3. liganivå i Italia. Tre Milan-kamper fra 2011 er også i søkelyset.

– Det er også noen spillere involvert i dette, uttalte politiet til Gazzetta. (©NTB)