Innfører pengepremier for kvalvinner i hoppuken

For å unngå at de forhåndskvalifiserte hopperne dropper kvalifiseringen, blir det innført pengepremier til bestemann under den tysk-østerrikske hoppuken.

Rundt 14.000 kroner skal deles ut til hopperen som vinner kvalifiseringen. Både arrangørene av de fire rennene, FIS og skiforbundene i Tyskland og Østerrike har ønsket å gjøre kvalifiseringene mer spennende.

– Forhåpentlig vil pengepremier gjør det mer interessant for favorittene å delta i kvalifiseringen, sier hoppukens generalsekretær Stefan Huber.

De ti beste i verdenscupen sammenlagt er alltid kvalifisert til neste renn. Noen dropper kvaliken av taktiske grunner på grunn av duellhoppingen, andre står helt enkelt over for å få mer tid til annen trening.

– Nå blir kvalifiseringen mer attraktiv for utøverne og enda mer spennende for tilskuerne, sier hoppukepresident Alfons Schranz.

Dersom det likevel blir amputert kvalifisering, som følge av for eksempel dårlig vær, vil vinnerpotten for den aktuelle kvalifiseringen overføres til det neste rennet som en jackpot. (©NTB)