Tøff trekning for Esbjerg og Salzburg

Flere norske fotballproffer kan vente seg krevende kamper i europaligaens 16-delsfinaler.

Esbjerg med Mushaga Bakenga og Magnus Lekven skal ut mot italienske Fiorentina. Danskene åpner på hjemmebane 20. februar, mens returkampen går uken etter. Også Mohammed Fellah spiller for Esbjerg, men han er ikke med i klubbens europacuptropp.

– Det blir en fet kamp. Jeg har ikke sett dem spille, men jeg vet at det er et godt lag. Vi kommer til å få testet oss, men vi håper på en overraskelse, sier midtstopperen Kian Hansen, som får jobben med å tøyle stjernespissen Mario Gómez.

Esbjerg vant fire av seks gruppespillkamper, men tapte begge oppgjørene mot Salzburg. For østerrikerne spiller Valon Berisha og Håvard Nielsen. For dem venter Ajax, som hårfint ble slått ut av mesterligaen nylig.

Mer overkommelig virker trekningen for Markus Henriksen og Alkmaar, som møter tsjekkiske Slovan Liberec. Vadim Demidovs Anzji skal opp mot Genk fra Belgia.

Blant de mest spennende oppgjørene i europaligaens 16-delsfinale blir duellen mellom Swansea og Napoli. Tottenham møter Dnijpro, mens Juventus får en ny tur til Tyrkia mot Trabzonspor. For sist sesongs finalist Benfica venter greske PAOK. (©NTB)