Nye RAV4  har blitt en stor salgssuksess for Toyota.
Nye RAV4 har blitt en stor salgssuksess for Toyota.

Toyota RAV4: Blir nesten 50.000 kroner billigere

Nå kan den virkelig bli brysom for konkurrentene

Toyota RAV4 tok virkelig et bysk oppover i både størrelse, kjøreegenskaper og opplevd kvalitet da den kom som helt ny modell tidligere i år.

Det har da også salgstallene båret preg av. RAV4 er på åttendeplass på registreringsstatistikken så langt i år. Og den er den nest mest solgte SUV-en her hjemme, bare slått av knallsuksessen Mazda CX-5.

Midt i volummarkedet

Til neste år kan det nok godt tenkes at plasseringene blir snudd. Nå har nemlig Toyota akkurat kunngjort at de lanserer en helt ny RAV4-variant allerede i januar. Med kombinasjonen 2-liters dieselmotor og 4x4, er det en bil som treffer midt i volummarkedet.

Med denne motoren reduseres innstegsprisen for RAV4 med firehjulstrekk med nær 50.000 kroner. Startprisen er på svært gunstige 323.900 kroner.

LES OGSÅ: Land Rover-kundene måtte være tålmodige

Låser kraftfordelingen

Den nye 2-liters motoren er koblet til en sekstrinns manuell girkasse og yter 124 hk ved 6000 omdreininger. Den har et dreiemoment på 310 NM mellom 1,600 og 2,400 omdreininger. Drivlinjen har et CO2-utslipp på gunstige 136 g/km.

Toyotas firehjulstrekksystem benytter informasjon som sendes fra flere forskjellige sensorer (fart, styrevinkel, gasspedalpådrag og retning) til å overføre krefter til bakhjulene ved behov. Fordeling av kreftene foran/bak kan varieres fra 100:0 til 50:50, med forhjulstrekk (100:0) automatisk innkoblet under normal kjøring for å redusere drivstofforbruket.

Brukt RAV4: Noe av det smarteste du kan kjøpe

Noen forbedringer

For kjøring under vanskelige forhold kan føreren benytte en AWD Lock knapp. Aktivering av knappen gir en låst fordeling på 50/50 foran og bak og virker i hastigheter opp til 40 km/t.

Samtidig med den nye motoren har 2014-modellen av RAV4 har fått noen forbedringer av utstyrsnivået. Samtidig er ny teknlogi tilgjengelig.

Ny skjerm

Multimedia-løsningen er nå oppgradert til Toyota Touch 2, et forbedret system som har en ny 6” fullfarge WVGA berøringsskjerm med bedre oppløsning med en ny "drag and flick"-funksjon.

Smartnøkkel - og start er nå tilgjenglig som en opsjon på Active-utstyrsgraden, i kombinasjon med en elektrisk bakluke. Et premium JBL lydsystem med 8 kanaler, 9 høyttalere og 440 watt er nå tilgjengelig på de høyeste utstyrsnivåene.

Klikk her for å lese testen vår av RAV4

RAV4 vokste betydelig i siste generasjon, noe som har gitt vesentlig bedre plass både i baksetet og bagasjerommet. (Foto: Benny Christensen)
RAV4 vokste betydelig i siste generasjon, noe som har gitt vesentlig bedre plass både i baksetet og bagasjerommet. (Foto: Benny Christensen)

LES OGSÅ: Jakten på den beste brukt-SUVen