Regjeringen vil støtte sykkel-VM med 30 millioner

Regjeringen vil i revidert nasjonalbudsjett foreslå å bevilge 30 millioner sykkel-VM i Bergen i 2017, opplyser Kulturdepartementet.

Forrige gang VM i landeveissykling ble arrangert i Norge var i Oslo i 1993.

– Sykkel-VM er et stort og spennende mesterskap. Regjeringen ønsker å bidra til at Norge kan være vertsnasjon for enkelte internasjonale idrettsmesterskap gjennom tilskudd til anlegg, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) i en pressemelding.

– Veiene og omgivelsene er allerede på plass. Omkranset av sju fjell og med nærhet til havet kommer det til å bli spektakulært, men vi ser at mesterskapet har særskilte anleggsutfordringer sammenlignet med andre mesterskap, legger Widvey til.

Regjeringens bevilgning skal dekke mesterskapets behov for midlertidige vei-, sikkerhets- og kollektivtiltak i tråd med søknaden, som følge av at mesterskapet vil bruke det eksisterende veinettet. Bevilgningen skal også dekke politiets merkostnader i forbindelse med stenging og regulering av løypetraseene under gjennomføring av rittene, opplyser departementet.

– Vi håper at dette vil bidra til at Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Norges Cykleforbund vinner fram med søknaden overfor Det internasjonale sykkelforbundet, sier kulturministeren. (©NTB)