Milan holdt unna med 10 mann

Milan måtte kjempe hardt i undertall mot Ajax, men berget 0-0 og åttedelsfinale i mesterligaen på San Siro onsdag kveld.

Dramatikken i Milano startet for alvor da vertenes kaptein Riccardo Montolivo ble utvist for en stygg stempling mot Ajax' Christian Poulsen i det 22. minuttet. Milan-trener Massimiliano Allegri måtte gjøre taktiske grep og erstattet straks spissen Stephan El Shaarawy med Andrea Poli.

Resten av oppgjøret utviklet seg til en kamp for overlevelsen for hjemmelagets del. Ajax skapte flere kvalifiserte muligheter og var nær scoring, men med mange mann i forsvar holdt Milan unna.

Ifølge UEFAs statistikker hadde nederlenderne 24 avslutninger mot vertenes tre.

Lasse Schøne kunne gitt Ajax ledelsen kvarteret før slutt, men skjøt en halvmeter utenfor. Nesten seks minutter på overtid var det Davy Klaassens brassespark som endte hårfint på feil side av stolpeverket.

Med uavgjort har Milan samlet ni poeng i mesterligaens gruppe H, mens Ajax endte på åtte. Barcelona er klar gruppevinner med sine 13 poeng. (©NTB)