Chelsea og Schalke kontrollert til åttedelsfinale

Chelsea slo Steaua Bucuresti enkelt 1-0 på hjemmebane og vant mesterligaens gruppe E. Schalke slår følge til åttedelsfinalen etter 2-0 over Basel.

José Mourinhos gutter var fra før klar for cupspillet, men trengte seier for å være trygg på å knipe 1.-plassen i gruppen. London-laget tok tidlig ledelsen i en kamp det dominerte på eget gress.

Etter en bra Chelsea-start var det Demba Ba som fikk presset Steaua-forsvarer Daniel Georgievski til å sette ballen i eget mål. Scoringen kom etter en corner i det 11. minuttet.

Steaua skapte også sine sjanser på Stamford Bridge, men vertene hadde overtaket og var nærmere å doble ledelsen enn gjestene var utligning. Med 12 poeng er Chelsea førsteseedet til trekningen av åttedelsfinalene.

Schalke har hatt en mer kronglete vei mot avansement, men vant da det gjaldt som mest i onsdagens kamp.

Basel ble redusert til 10 mann da Ivan Ivanov ble utvist i det 32. minuttet. Deretter var hjemmelaget best. Stortalentet Julian Draxler gjorde 1-0 i det 51. minuttet, og seks minutter senere var Joël Matip på farten og satte inn 2-0. (©NTB)