putin2 (Foto: Mikhail Metzel, © IS AMB**LON**)
putin2 (Foto: Mikhail Metzel, © IS AMB**LON**)

Sotsji etablerer egne protestsoner til OL

Sotsji vil etablere egne «protestsoner» der demonstranter kan ytre sine meninger, opplyste Den internasjonale olympiske komité (IOK) tirsdag.

– Vi ønsker velkommen meddelelsen fra organisasjonskomiteen for vinterlekene i Sotsji at byen vil ha protestsoner for dem som ønsker å avholde demonstrasjoner. Vi er glade for at alle vil være i stand til å ytre sine meninger, sa IOK-president Thomas Bach etter å ha mottatt en statusrapport fra den russiske arrangøren.

Opprinnelig var det meningen at alle demonstrasjoner ville bli forbudt under OL, som ledd i de massive sikkerhetstiltakene som iverksettes.

Russland har den siste tiden fått mye kritikk for menneskerettighetssituasjonen i landet, særlig etter at landet innførte et lovforbud mot «homoseksuell propaganda».

– Dette har vært diskutert med oss en god stund. Vi fikk beskjeden i dag, og protestsonene vil være i byen Sotsji, sa Bach, som tirsdag ledet sitt første styremøte siden han i september etterfulgte Jacques Rogge som IOK-president. (©NTB)