FIKK NOK: En bilist i 20 åra fra Aurskog Høland kom seg ikke forbi brøytebilene. Da svarte han med å gå til angrep.Illustrasjonsfoto. (Foto: rb.no/ANB)
FIKK NOK: En bilist i 20 åra fra Aurskog Høland kom seg ikke forbi brøytebilene. Da svarte han med å gå til angrep.Illustrasjonsfoto. (Foto: rb.no/ANB)

Gikk til angrep på brøytebil med balltre

Kokte over da han ikke slapp forbi.

Brøytebilene har gått i skytteltrafikk på Romerike og resten av Østlandet.

I går ettermiddag fikk åpenbart en av bilistene nok. Etter å ha ligget bak to brøytebiler langs riksvei 159 forbi varemessa i Lillestrøm fant han fram balltreet.

– Han forsøkte først å presse seg forbi, men det klarte han ikke. Da strakk han ut et balltre av vinduet og slo til i plogen, sier operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Fratatt førerkortet

Brøytebil-sjåførene varslet politiet og lovens lange arm fikk tak i den aktuelle sjåføren – en mann i 20-åra fra Aurskog-Høland – etter kort tid. I bilen fant de et balltre.

– Etter ordre fra politiets jourhavende jurist er førerkortet til mannen beslaglagt etter hendelsen, forteller operasjonslederen.

Aurskog-Høland mannen har ikke samtykket til førerkortbeslaget. I tillegg er mannen anmeldt for oppførselen.

– Dette var spesielt, slår operasjonslederen fast.

Vil bli fulgt opp

Det er Peab som står for brøytingen på riksvei 159 mellom Oslo og Lillestrøm.

Pressekontakt Stine Gabrielsen sier til RB at selskapet ennå ikke har fått snakket med sjåførene som ble utsatt for balltre-angrepet.

– Men vi er opptatt av at de som er ute og gjør en jobb skal ha et trygt og godt arbeidsmiljø. Vi vil følge opp dette videre, sier Gabrielsen.

– Har du inntrykk av at brøytemannskapene får mye verbale trusler mens de er ute?

– Jeg tror nok at det er noen bilister som er utålmodige. Spesielt når de havner bak brøytebilene, men dette er det vanskelig å få gjort noe med, sier hun.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Angrep sjåføren foran - fordi han kjørte for sakte