Myriam Lamare jubler etter seier over  Belinda Laracuente i 2006. (Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP)
Myriam Lamare jubler etter seier over Belinda Laracuente i 2006. (Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP)

Her er neste motstander for Cecilia Brækhus

Møter fransk motstand 18. januar.

Den norske boksedronningen, som innehar weltervektbeltene til WBA, WBC og WBO, skal slåss mot tidligere verdensmester Myriam Lamare (38), heter det i en pressemelding.

Kampen går i Frederikshavn 18. januar.

Lamare har 22 seire og tre tap i sin karriere. Ti av seirene har vært på knockout. 38-åringen bor i Marseille, og hun har bokset i lett weltervekt.

Cecilia Brækhus sier i pressemeldingen at dette blir en tøff start på 2014 for henne.

– Lamare er en av de beste jentene der ute. Hun er en tidligere mester, og har vært i ringen med de beste. Det blir et vanskelig tittelforsvar for meg. Jeg har store planer for 2014, og jeg er bestemt på å få en suksessfull start i Frederikshavn.

Lamare er en av de beste jentene der ute.

Lamare, som blir 39 like hør hun møter Brækhus, har ikke bokset mye de siste årene. Eneste kamp i 2013 ble en seier over Loli Munoz 30. november. I 2012 slo hun Floarea Lihet, mens hun bokset to kamper i 2011.

Hennes siste tap kom mot Cecilia Brækhus' drømmemotstander Holly Holm i 2009.

Lamare lot seg intervjue i november og fortalte da til ffboxe.com at hun vil avslutte karrieren med en kamp mot landskvinnen Anne Sophie Mathis til sommeren.

– Jeg blir 39 i januar. Etter en kamp mot Mathis vil jeg forsøke å få barn, sa hun.

Frederikshavn, Danmark 20130907.
Cecilia Brækhus (t.v.) og Oxandia Castillo fra Den Dominikanske Republikk bokser tittelkamp i weltervekt-klassen under Nordic Fight Night i Frederikshavn. Brækhus vant kampen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Frederikshavn, Danmark 20130907. Cecilia Brækhus (t.v.) og Oxandia Castillo fra Den Dominikanske Republikk bokser tittelkamp i weltervekt-klassen under Nordic Fight Night i Frederikshavn. Brækhus vant kampen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)