Zlatan vraket fra gullballnominasjonen

Lionel Messi, Franck Ribéry og Cristiano Ronaldo er FIFAs kandidater til å vinne prestisjetunge Gullballen for 2013.

Kåringen av verdens beste fotballspiller skjer i Zürich 13. januar. De tre nominerte spillerne ble presentert av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mandag.

Zlatan Ibrahimovic fantes ikke på listen. Svensken har hatt et strålende år, men ble ikke vurdert god nok sammenlignet med stjernene Messi, Ribery og Ronaldo. Til gjengjeld er Paris Saint-Germain-spissen nominert i kategorien for årets mål.

Gullballen-kåringen er basert på stemmer fra samtlige A-landslagstrenere og -kapteiner samt sportsjournalister fra FIFAs medlemsland. Norge-sjef Per-Mathias Høgmo var blant dem som nominerte Zlatan øverst på sin liste. Kaptein Brede Hangeland hadde Bastian Schweinsteiger som favoritt.

Lionel Messi har vunnet Gullballen de fire siste årene, men regnes ikke som favoritt denne gangen. Det gjør derimot Ribéry, som var strålende da Bayern München sikret tre titler (serie, mesterliga, cup) forrige sesong.

Cristiano Ronaldo økte sin seierssjanse med hattrick for Portugal mot Sverige i VM-omspillet. Han hentet den gjeve prisen i 2008. (©NTB)