Gerard Deulofeu (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Gerard Deulofeu (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

TV 2s PL-ekspert: – Deulofeu er et av Europas største talenter

– Fantastisk for Everton å ha en sånn spiller.

Se høydepunktene fra søndagens kamp i videovinduet øverst.

Gerard Deulofeu er i ferd med virkelig å få fotfeste i Premier League. Søndag scoret han utligningsmålet da Everton klarte 1-1 mot Arsenal på Emirates.

– Jeg så han da han kom inn mot Manchester United. Da var han han god, og jeg har sett han tidligere, der han som regel har dratt av et par spillere og vært nære ved å score, så man venter egentlig bare på når han skal få gjennombruddet sitt, sa Henning Berg i TV 2s Premier League-studio søndag.

Se TV 2s Premier League-eksperter diskutere Gerard Deulofeu i videovinduet nede i saken.

Ett av Europas største talenter
19-åringen har for det meste blitt benyttet som innbytter så langt denne sesongen, men da han fikk sin første kamp fra start i 4-0-seieren over Stoke, svarte han med å score og var involvert i to andre mål.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ØDELA: Gerard Deulofeu ødela for Arsenal da han utlignet. (Foto: ANDREW WINNING/Reuters)
ØDELA: Gerard Deulofeu ødela for Arsenal da han utlignet. (Foto: ANDREW WINNING/Reuters)

– Han er et unikt talent, var Everton-manager, Roberto Martinez, beskrivelse av han etter den kampen. – Nå ser dere hvorfor vi jobbet så hardt med å hente han til klubben.

– Han er utvilsomt ett av de største tenåringstalentene i Europa. Når han har fått muligheten, har han vist at han har Premier League-nivå inne, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Fantastisk for Everton
Deulofeu kom til Everton på lån fra Barcelona i sommer etter å ha scoret for moroskyld på katalanernes B-lag i Spanias nest øverste divisjon forrige sesong. Martinez vet han har vært heldig.

– Jeg er veldig glad for at Barcelona stoler så mye på oss at de lar oss være med å utvikle han, sier han.

– Det sies ekstremt mye positivt om han fra Barcelona. At Everton har klart å hente han på lån, er Martinez' fortjeneste.

Artikkelen fortsetter under videoen.

775749

– Det er fantastisk for dem å ha en sånn spiller, mener Berg.

– Vi har snakket om Everton som et godt lag, men som manglet en målscorer og bredde i stallen. Han tilfører begge deler og er en kant som kan score mål og avlaste spissene. Deulofeu gir Martinez flere strenger å spille på, forklarer Myhre.

– Vil få et løft
I mai signerte 19-åringen en ny kontrakt med Barcelona, som strekker seg helt frem til 2017. Og La Liga-gigantene vet de har et stortalent i hendene. Prisen for å kjøpe han ut av den kontrakten er nemlig på 300 millioner kroner.

Nå er han på plass i Premier League for ta enda flere steg.

– Han har komt til en liga som han vet holder et godt nivå. Det han får til her, vil han også få til den spanske ligaen. Det vil løfte han å få spille i en slik fysisk liga, mener Myhre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gerard Deulofeu (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Gerard Deulofeu (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

– Jeg er sikker på at Gerard bestemte seg for å komme til England for å følge i Fabregas og Gerard Piques fotspor. De lærte mye av det engelske spillet og gikk tilbake som bedre spillere, tror Martinez, som sier han har fulgt spilleren siden han var 16 år gammel.

Gleder seg til å se Everton spille
Det er ikke bare fra Everton-manageren at Deulofeu har høstet mye ros. 19-åringen er blitt et slags idol i Spania, mye på grunn av hans bidrag til landets U19-lag. I 2012 vant han U19-VM for andre gang og ble tatt ut på turneringens lag.

Men han er ikke det eneste stortalentet Martinez besitter i dagens tropp. Ross Barkley har spilt en sentral rolle i Everton, som har begynt å spille en mer attraktiv form for fotball under spanjolen.

– Tidligere, når man så Everton, så man et godt, hardtarbeidende, typisk engelsk lag, men nå er forventingene før en kamp helt annerledes.

– Nå får vi det krydret med artisteri fra Barkley og Deulofeu, som begge er spillere man gleder seg til å se spille fotball, sier Myhre.

Er Gerard Deulofeu ett av Europas største fotballtalenter? Si din mening i kommentarfeltet.