alsgaardsveen
alsgaardsveen

Alsgaard-elev til Davos

– Thomas bør være fornøyd nå, sier Simen Andreas Sveen.

Laget til 30 km fristil i Davos førstkommende helg inneholder en meget stor overraskelse. Simen Andreas Sveen (24) får sjansen, etter niendeplass i åpningsrennet på Beitostølen, og gode resultater på lange fristilsløp forrige sesong, men fjerdeplass i NM som høydepunkt.

– Jeg tar dette som en tillitserklæring. I hodet mitt hadde jeg innstilt meg på skandinavisk cup i Finland, men dette er selvfølgelig veldig gøy, sier Sveen til TV 2.

– Bør være fornøyd
Sveen hører til allroundsatsingen til Team Leaseplan Go, bedre kjent som laget til langrennslegenden Thomas Alsgaard. Det er første gang en løper fra privatsatsingen blir tatt ut på landslaget.

– Jeg fikk en sms fra Thomas. Han var fornøyd, ja, men det bør han jammen være også, humrer Sveen.

For første gang kommer han også til å gå i den røde landslagsdrakten. Dermed blir han ikke å se i den karakteristiske tigerdrakten som ble lansert før sesongåpningen på Beitostølen.

– Jeg tror det er like greit at vi sparer det sveitsiske folket for det synet. Det som er ekstra gøy er at vi er tre fra laget som går i Davos, siden Andrew Musgrave og Anders Södergren også går for sine nasjoner. Det er stort, sier Sveen.

Sprintbombe
I tillegg til Sveen, er det også gjort plass til supertalentet Håvard Solås Taugebøl (20) i sprinttroppen.

– Jeg tror ikke det var mange som hadde tippet dette, men han vant prologen på Gålå sist helg, og vi hadde lyst til å gi han en sjanse i Davos, sier langrennssjef, Åge Skinstad.

Løpere som Simen Østensen, Didrik Tønseth, og Niklas Dyrhaug, blir ikke å finne i Davos. De blir sendt til Finland, og tre løp i Skandinavisk cup.

– De tre har gode sjanser til å kvalifisere seg til Tour de Ski gjennom gode renn der borte, og programmet i Finland passer nok disse løperne bedre, påpeker Skinstad.

Skofterud får ny sjanse
På kvinnesiden er det ingen store overraskelser i uttaket. Marthe Kristoffersen er nok en gang vraket til verdenscup, men får sjansen til å kvalifisere seg til Tour de Ski gjennom Skandinavisk cup. Dermed får Vibeke Skofterud en ny sjanse til å overbevise, til tross for den milde kollapsen under stafetten søndag.

– Vi gir Vibeke en ny sjanse. Hun har gått gode løp i Davos tidligere, sier Skinstad.