NoraTonje
NoraTonje

De eldste har rangen på landslaget: Nå vil Nora ha et nummer

Da Tonje Nøstvold kom tilbake på landslaget, måtte Nora Mørk gi fra seg draktnummer 7.

På det norske landslaget, som de fleste andre steder, så har spillerne faste draktnummer.

Dette følger dem stort sett gjennom hele landslagskarrieren, før det går videre når det er slutt.

For Tonje Nøstvold har nummeret vært 7.

– Jeg ville jo egentlig være nummer fire. I det første mesterskapet mitt var jeg nummer 19, men så takket Randi Gustad for seg og da fikk jeg nummer 7, forteller hun.

EM i 2006 var det første mesterskapet med nummer 7 på ryggen for Byåsen-spilleren, og det hadde hun frem til og med OL i 2012.

Men så forsvant hun ut av landslaget. I halvannet år var hun ute av landslagsvarmen, og trodde selv at landslagskarrieren var over.

– Jeg var egentlig ganske sikker på det. Men jeg har hatt fokus på meg selv og ikke tenkt så mye på landslaget. Jeg har jobbet med mine ting og så har det vært bra nok til å komme tilbake igjen, forteller hun.

Og da Norge møtte Romania i EM-kvalifisering i slutten av oktober, så dukket Nora Mørk opp med nummer 7 på ryggen. Nok et signal om at landslagskarrieren til Nøstvold trolig var over.

Men landslagssjef Thorir Hergeirsson fant overraskende plass til Nøstvold i VM-troppen, og hun hadde ikke fått med seg at nummeret hennes var gitt videre.

– Jeg la ikke merke til det før jeg kom på samling. Jeg skulle hente ball fra ballnettet. Der fant jeg ballen med nummer 7, og den sto det Nora på, ler hun.

For Nora Mørk betydde Nøstvolds comeback at hun måtte gi fra seg draktnummer 7 og heller spille med 22 på ryggen i VM.

– Det var sånn det ble i EM-kvaliken. Men her er jeg meldt inn som nummer 22. Her er også Tonje med, og det har vært hennes nummer i mange år, så jeg hadde ikke noe problem med at hun fikk det, forklarer hun.

Og i Mørks relativt korte landslagskarriere, så har hun allerede vært innom fire ulike draktnummer.

– 4, 7, 19 og 22. Det er ikke sånn at en får velge, men jeg er glad jeg har et nummer, smiler Larvik-spilleren.

Hun synes litt synd på barna som har kjøpt drakt med nummer 7 MØRK på ryggen. Og nummer 22 har hun tenkt at Amanda Kurtovic skal få tilbake.

– 22 har jeg ingen planer om å beholde heller. Hvis Amanda kommer tilbake, så er det hennes, sier Mørk.

Nå har hun planer om å bite seg fast i landslagstroppen. Skader skal ikke få lov til å ødelegge flere mesterskap for henne.

– Nå skal jeg være med, så jeg håper å få meg et nummer som er mitt. Om det er 3 eller 73 så er det akkurat ett fett, smiler hun.

En som ikke var klar over draktbyttet, er Thorir Hergeirsson.

– Jeg følger ikke med på sånt. De har jo navnene på ryggen, så de trenger ikke nummer, ler landslagssjefen.

Og selv om Nøstvold ennå ikke har fått spille med favorittnummeret på landslaget, så innrømmer hun at det hadde stukket litt dersom hun ikke hadde fått nummer 7 i comebacket.

– Hvis ikke jeg er nummer fire, så betyr det ikke så mye. Men det hadde vært litt kjedelig å komme tilbake til et annet tall, sier hun.