FRAKTET BORT: En supporter blir båret bort til et helikopter etter søndagens tribuneopptøyer i Brasil. (Foto: Carlos Moraes, © FD DL **MEX**)
FRAKTET BORT: En supporter blir båret bort til et helikopter etter søndagens tribuneopptøyer i Brasil. (Foto: Carlos Moraes, © FD DL **MEX**)

Nye tribuneopptøyer i Brasil – 184 dager før VM

Oppgjøret mellom Atletico Paranaense og Vasco da Gama skulle spilles for tomme tribuner.

Det forhindret ikke kraftige sammenstøt mellom lagenes supportere.

Flere skal være alvorlig skadd, ifølge brasilianske medier.

– Vi har én supporter i koma, og en supporter hos det andre laget er død. Det er i hvert fall det jeg har hørt, sier Vascos klubbdirektør Antonio Peralta, ifølge Metro.

Ifølge den brasilianske avisen Globo er det foreløpig ikke meldt om noen døde etter sammenstøtene. Fire personer skal være alvorlig skadde.

– Det er trist, trist. Jeg er målløs. Jeg så en mann liggende nede, jeg vet ikke hva som skjedde. Vi er avhengig av å gjøre det bra sportslig på banen, så skjer dette. Det kan bli en katastrofe, enda en i vår fotballhistorie. Vi blir frustrerte, fordi neste år skal vi arrangere VM. Og nå får hele verden sett dette, sier Atleticos midtbanespiller Everton.

Ifølge ham ble en supporter sparket i 10 minutter uten at noen grep inn. Bilder fra tribunen viser at minst én supporter blir trampet på og sparket mens han ligger nede.

Tilkalte helikopter
Kampen ble utsatt i en time som følge av opptøyene, og et helikopter landet på banen for å frakte vekk skadde. TV-bildene viser hvordan voldelige sammenstøt mellom tilreisende fra begge lag ender i en rekke masseslagsmål og stygge sparkeepisoder. Gråtende familier ber om å bli spart langs tribuneradene.

Oppgjøret ble spilt på nøytral bane i Joinville på grunn av tidligere sammenstøt mellom de to lagenes supportergrupperinger, men bare ti minutter etter avspark barket flere fans sammen.

– Vi forsøkte å si til fansen at de måtte stoppe, fordi ting bare kom til å bli verre. Vi så opp på tribunen og det var ingenting politi der. Det var ingen der til å stoppe slåssingen, sier Atletico Paranaense-spiller Luiz Alberto, ifølge ESPN.

Tråkket på
Scener lignende de som utspilte seg søndag har vært å se flere ganger på brasilianske tribuner i år, og øker bekymringen for sikkerheten til fansen foran fotball-VM som sparkes i gang neste sommer.