Ligety utklasset konkurrentene, Haugen nr. åtte

Hjemmehåpet Ted Ligety tok søndag sin annen strake verdenscupseier i storslalåm denne sesongen. Leif Kristian Haugen ble beste norske på åttendeplass.

De andre alpinistene med verdenscupleder Aksel Lund Svindal i spissen ble gjort til statister av Ligety i Beaver Creek. Spesielt i 1. omgang var han i en klasse for seg.

Bode Miller viste litt av sitt gamle seg og kjørte ned til annenplassen, men ble slått med 1,32 sekunder av landsmannen. Østerrikeren Marcel Hirscher er nummer tre, 1,82 sekunder bak.

– Ted virker å være utilnærmelig. Han er nok for øyeblikket i en klasse for seg, sa verdenscupleder Svindal. Han leder verdenscupen før alpinistene setter kursen for neste helg renn i franske Val d'Isère.

Svindal gjorde en liten feil på toppen i 1. omgang, men ellers ingen store feil. Det gikk rett og slett for langsomt, og han endte til slutt hele 3,26 bak vinneren i mål.

Best av de norske ble likevel Leif Kristian Haugen. Han lå på sjetteplassen etter 1. omgang, men falt tilbake to plasseringer etter en feil i målhenget. Han var 3,06 bak Ligety. (©NTB)