Heidi Løke (Foto: Aleksandar Djorovic)
Heidi Løke (Foto: Aleksandar Djorovic)

Larvik vil hente hjem stjernespilleren

Larvik håper å lokke Heidi Løke hjem fra Ungarn, ett år før kontrakten med Györ går ut.

– Jeg orker ikke å snakke om dette nå, er det første Løke svarer når TV 2 konfronterer henne med interessen fra Larvik.

Hun har kontrakt med Györ til sommeren 2014. Men en hittil ukjent klausul gjør at strekspilleren kan forlate den ungarske storklubben gratis allerede til sommeren.

– Jeg har ikke lyst til å snakke om klubb nå. Jeg har det veldig bra i Györ og trives bra der, sier hun på den første hviledagen av VM i Serbia.

TV 2 vet imidlertid at Ole Gustav Gjekstad nylig var på besøk hos Løke i Györ i et forsøk på å lokke stjernespilleren tilbake til Norge. Larvik-treneren ønsker ikke å kommentere saken.

På generelt grunnlag sier Løke at det er smigrende å vite at man er ønsket av andre klubber.

– Har du begynt å tenke på at du vil hjem?

– Jeg savner familie og venner. Men både jeg og Alexander (sønnen) har det veldig godt i Györ. Han snakker flytende ungarsk, har venner der og trives på skolen, svarer hun.

– Sandefjord har Løke bygget seg hus, som står og venter på henne den dagen hun bestemmer seg for å vende snuten hjemover. Men Larvik vil ikke klare å matche betingelsene hun har hos den regjerende Champions League-vinneren. Det er imidlertid en kjensgjerning at venninnene Gro og Anja Hammerseng-Edin spiller i Larvik. Det samme gjør søsteren Lise. Å spille med dem kan være en faktor som teller i favør det norske mesterlaget.

– Jeg tror Larvik skal jobbe hardt for å hente henne, men det er klart: Heidi har andre hun også må tenke på. For Györ vil det være veldig, veldig, veldig dumt å miste henne, sier lagvenninnen Katrine Lunde.

Les også: «Super-Nora» og verdens beste keeper reddet Norge