sam sodje2 (Foto: Faksimile (YouTube))
sam sodje2 (Foto: Faksimile (YouTube))

Fikk 700.000 for å bli utvist: – Jeg taklet og taklet, men det hjalp ikke

Da bestemte Sam Sodje seg for å slå motspilleren i skrittet. Nå ryster kampfiksingsskandalen England.

Britisk politi har satt i gang full etterforskning etter The Suns avsløring søndag.

Med skjult kamera dokumenterer avisen hvordan den daværende Portsmouth-spilleren Sam Sodje har tatt imot store pengesummer for å påvirke kamputfall i engelsk fotball.

Den tidligere Premier League-spilleren skal blant annet ha skrytt av hvor lett det er å fikse utvisninger i kamper.

Slo spiller i skrittet
Ifølge The Sun tok Sodje frem en video som viser at han slår Oldham-spilleren Jose Baxter i skrittet, ikke bare én, men to ganger.

Som betaling for utvisningen fikk Sodje 700.000 kroner, og satt igjen med en pen fortjeneste etter boten på 100.000 kroner og seks kampers karantene. Portsmouth tapte februaroppgjøret 0-1.

– Jeg måtte gjøre det fordi dommeren ikke ga meg kort. Kom igjen, hvem gjør sånt? Hvorfor vil man gjøre sånt på banen? Jeg taklet og taklet, men det hjalp ikke, så jeg tenkte «drit i det, jeg skal ut», sier Sodje, ifølge Telegraph.

Se episoden på YouTube (ekstern lenke).

Fikset gult kort
34-åringen, som for tiden er klubbløs, røper også hvordan en annen spiller med Premier League-erfaring, nå aktiv i Championship, fikk 300.000 kroner for å pådra seg et gult kort.

– Denne fyren kom til huset mitt, vi hadde et møte og ordnet det. Så enkelt er det – det er ingenting, sier Sodje til The Suns reporter.

Sodje, som spilte for Reading i Premier League, skal også ha forklart at han kan fikse kamper i den øverste divisjonen, men at det vil koste «mye» penger.

Ifølge Sky Sports skal han også ha sagt at han kan fikse kamper i VM i Brasil neste sommer.

Tre arrestasjoner
– Dersom disse alvorlige beskyldningene stemmer, er vi ekstremt sjokkerte og triste. Kampfiksing, uansett type, rokker ved fotballens integritet, sier Portsmouth i en uttalelse, ifølge BBC.

Politiet bekrefter at tre personer er i varetekt som følge av den pågående etterforskingen, skriver Sky Sports.

Kampfiksingsskandalen etterforskes nå av National Crime Agency (NCA). Byrået etterforsker i en separat sak et illegalt internasjonalt spillsyndikatsom har forsøkt å få fotfeste i Storbritannia.

Sam sodje solskjær2 (Foto: ANDREW YATES, © AY/lfb)
Sam sodje solskjær2 (Foto: ANDREW YATES, © AY/lfb)