northug (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
northug (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Northug feirer jul uten mor: – Jeg er ikke spesielt glad i julen

Petter Northug prioriterer trening i mellom-Europa foran familiehygge i julen.

Lillehammer (TV 2): Petter Northug er et godt stykke unna toppformen 61 dager før Sotsji-OL, men formkurven har pekt i riktig retning de tre siste helgene.

Northug føler selv han er i rute før OL. For å spisse formen ekstra må han gjøre noen beinharde prioriteringer i tiden frem mot Russland-eventyret.

Les: Northug slått av Krogh og Vylegzjanin: – Jeg mangler det rå trøkket
Les: Myhr Nossum: – Northug har mistet damedraget etter viruset

Jul uten mor
Det betyr blant annet at julaften tilbringes på hotell i Seiser Alm sammen med pappa John Northug. Mamma May og brødrene Tomas og Even blir igjen i Norge.

– Jeg er ikke så glad i julen. Jeg synes det er godt å være alene og trene. Jeg skal lade opp til Tour de Ski. Jeg skal være i Seiser Alm og gjøre en jobb, sier Northug, som røper at det kanskje blir litt tid til feiring.

– Jeg ser ikke bort fra at det blir litt hopping rundt juletreet og pynting av treet på lille julaften. Vi er egentlig litt dårlig med sånne tradisjoner i vår familie. Vi får skjerpe oss. Skal vi holde sammen må vi gjøre som resten av familiene i verden - å være samlet, sier Northug.

– Så du og John står i innerste ring?

– Ja, det blir bare en ring. Det er to stykk, sier Northug.

Les: TV 2s langrennsekspert: – Northug er ikke god nok for Norges førstelag
Les: Langrennskjærestene forklarer: – Derfor har vi to soverom

– Mangler hardøkter
Før den tid skal Northug til Davos. Neste helg er det verdenscuprenn der. 30 km fri teknikk står på programmet. Etter Davos-helgen drar Northug til Seiser Alm.

Der blir han til Tour de Ski starter i romjulen.

I Seiser Alm skal Northug trene hardt. Han erkjenner at han mangler x-faktoren som må være på plass før OL.

– Hadde jeg ikke fått hjelp på lørdag hadde jeg havnet langt utenfor topp 30. Jeg klarer ikke å gjøre løpene alene lengre. Det er et tegn på at jeg mangler kapasitet og hardøkter, sier Northug.