TESTES: Håvard Bøkko håper at de medisinske undersøkelsene vil forklare formsvikten. Her er Bøkko på 1500 meter under NM på Hamar i oktober, hvor han tok gull på distansen. (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
TESTES: Håvard Bøkko håper at de medisinske undersøkelsene vil forklare formsvikten. Her er Bøkko på 1500 meter under NM på Hamar i oktober, hvor han tok gull på distansen. (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Bøkko håper testene vil gi sykdomssvar

– Jeg føler meg ikke helt i hundre, sier Håvard Bøkko etter verdenscup-exiten.

– Det fungerer ikke å gå skikkelig på skøyter. Det funker dårlig teknisk, og da har jeg ikke helt troen på at det skal snu i løpet av natten og at jeg skal klare å gå en god 5000 meter i dag, sier Bøkko til TV 2 etter ankomst Oslo lufthavn, Gardermoen.

Bøkko skulle egentlig gått 5000 meter i verdenscupen i Berlin søndag, men etter dårlige resultater booket han om flybilletten og reiste hjem i dag tidlig.

– Alternativet var å komme meg hjem kl. 2–3 i natt, så jeg fikk heldigvis byttet fly.

– Er det grunn til bekymring?

– Jeg er ikke bekymret ennå, egentlig. Det er lenge til OL. Forhåpentligvis snur det til da. Så klart skulle jeg likt å gå fortere nå og tatt pallplasser hver helg, men forhåpentligvis blir jeg bare enda mer konsentrert, giret og revansjesugen før OL.

Vil utelukke sykdom
Nå vil OL-håpet finne ut hvorfor kroppen ikke kjennes ut som den skal. Det vil skje allerede i starten av neste uke.

– Jeg føler meg ikke sånn helt i hundre egentlig, men jeg frykter ikke at det er noe sykdom. Det er alltid greit å teste, og jeg hadde sikkert blitt testet uansett. Vi gjør det veldig ofte for å være helt sikre, og jeg kommer til å gjøre det i morgen eller på tirsdag. Da får vi svar på det, og forhåpentligvis utelukke at jeg er syk, sier Bøkko.

Sesongstarten så langt har ikke vært noen drømmestart, for å bruke Bøkkos egne ord.

– NM var rimelig bra, og så har det vært fire World Cup-er som har vært litt under pari og ikke der jeg hadde håpet på. Men hvis vi ser positivt på det, så kjenner jeg at jeg går et dårlig løp, og så er jeg likevel bare 1,2 sekund bak han som vinner på 1500. Så det er ikke så krise, det er veldig små marginer foreløpig.

– Har du hatt en mer uheldig sesongstart før?

– Da må jeg tenke litt. Jeg har jo vært ofte på pallen, men kanskje ikke ... Det har gått opp og ned før også, men nå har det egentlig gått jevnt ganske dårlig. Jeg får håpe det snur.

Beholder opplegget
Skøyteløperen har ingen planer om å endre på treningsopplegget, som mer eller mindre er en kopi av fjorårets. Da var Bøkko i toppform til allround-VM på Hamar, hvor han sikret sølv bak Sven Kramer sammenlagt.

– Jeg har troen på opplegget, og det er ingen grunn til at vi skal gjøre noe annerledes, sier Håvard Bøkko.