Nøstvold
Nøstvold

Luringen Tonje kom inn og lurte Spania

Hun satt på benken store deler av kampen, men da det skulle avgjøres kom Tonje Nøstvold inn og spilte jokerens rolle.

Før kampen mot Spania sto hun med 172 landskamper, og har vunnet alt som er å vinne med landslaget.

Men Byåsen-spilleren hadde ikke spilt en landskamp siden OL-finalen i London sommeren 2012, da Thorir Hergeirsson plutselig tok henne inn i varmen igjen til VM.

Som 16 og siste spiller som ble tatt ut til VM, så var det forventet at Nøstvold måtte ta til takke med en mindre sentral rolle enn hun har hatt tidligere.

Mot Spania ble hun sittende på benken store deler av kampen. Men da det skulle avgjøres mot slutten, sendte Hergeirsson henne på banen.

– Tonje er en luring. Hun har roen og erfaringen, og hun kjenner rollen. Hun er først og fremst med her fordi hun er i god form, forklarer landslagssjefen.

Les også: Sjekk Tonje Nøstvolds kunstscoring

Nøstvold markerte seg umiddelbart.

I sitt første angrep spilte hun fri Nora Mørk, som scoret. Og i neste angrep gikk hun opp og dundret ballen i krysset selv.

Like etter holdt hun på å score sitt andre, men tverrliggeren kom i veien.

Hun ble tomålsscorer, og etter kampen skrøt Hergeirsson av hennes evne til å følge med fra benken og ha analysert det spanske forsvaret før hun kom på banen.

– Det var veldig kjekt å komme utpå. Jeg satt og trippet. Jeg hadde en god følelse i kroppen. Jeg kjente at jeg var litt i form, smiler hun.

Og veteranen er ikke skuffet over å måtte spille rollen som joker.

– Det var sånn i dag. Jeg tar den rollen jeg får. Men det er veldig godt å kjenne at jeg er i form, sier hun.

Og hun sitter heller på benken i 50 minutter og kommer inn når det drar seg til enn å starte kampen og ikke få spille de siste 50.

– Det er jo det som er gøy. Å komme inn på slutten å få være med på å avgjøre det. Det er da det er kjekt å stå på banen, innrømmer hun.

Hun sitter gjerne store deler av neste kamp også, hvis hun får sjansen til å komme inn og avgjøre.

– Ikke si det som han hører det, ler hun og peker på Hergeirsson.

Se intervju etter kampen:

775572