Solemdal til topps i jaktstarten i Hochfilzen

Synnøve Solemdal pådro seg en bom på første liggende skyting i jaktstarten i skiskyting i Hochfilzen, men kom tilbake og vant klart.

Hun kom litt på etterskudd etter den første skytingen, men samlet seg mesterlig. Hun imponerte på standplass og skjøt tre fulle hus etter den første lille missen. Det ga seier med 11,5 sekunders margin til ukrainske Julija Dzhyma. Tredjeplassen gikk til polske Krystyna Palka.

Solemdal gikk til topps på jaktstarten i Hochfilzen også i fjor. Da sikret hun sin aller første seier i verdenscupen, og det skjedde på nøyaktig samme dag som i år.

– Dette var et fantastisk løp, slo NRK-ekspert Ola Lunde fast etter at seieren var sikret. Også Live Grete Skjelbred fulgte opp og mente Solemdal hadde gått et helt rått løp.

For de andre norske gikk det ikke like bra. Tora Berger lå i teten fra start og kom seg greit gjennom den første liggendeskytingen, men pådro seg tre bom på andre skyting, og da var toget gått for henne.

Hun kom tilbake og klarte fullt hus på første stående, altså den tredje skytingen, men fikk en ny bom på siste stående. Dermed ble det bare 18.-plass på Berger. Det var skuffende for henne. hun ble slått av lagvenninnen med 1.30,2 minutt. (©NTB)