Johaug slo til og sikret norsk utklassingsseier

Therese Johaug slo knockout på konkurrentene helt i starten på den andre etappen. Hun la grunnlaget for suveren norsk stafettseier lørdag.

Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen gikk inn til 58.38,9 og slo den finske kvartetten som tok annenplassen, med 1.13,1 minutt. Det var klasseforskjell mellom Norge og de andre lagene. USA på tredjeplass var 1.36,5 minutt bak Norge på stafetten over 4 x 5 kilometer.

Heidi Weng holdt det norske førstelaget i teten gjennom den første etappen, men det var fire lag som kom ganske likt inn til første veksling. Da slo Johaug til.

– Det var moro å gå i dag, og jeg var virkelig på hugget, sa Johaug til NRK.

– Jeg fikk ut det jeg var god for på denne etappen, og jeg var nok litt revansjsugen etter rennet lørdag, innrømmet Johaug som sikret det norske laget en ledelse på nesten 40 sekunder på sin etappe. Lørdag ble hun utklasset av Justyna Kowqalzcyk, og var bittert for henne.

Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen kunne nærmest paradere i mål på de to siste etappene i fristil, og det var aldri noen tvil om hvem som var best. (©NTB)