bjørgen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
bjørgen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
booorgs (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
booorgs (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Bjørgen tok «en Bjørn Dæhlie» over målstreken

Norge med suveren seier på kvinnestafetten.

Lillehammer/Bergen (TV 2): De norske langrennsjentene slo søndag knallhardt tilbake på stafetten etter å ha hatt en litt dårlig dag på lørdag. Norge var så suverene at Marit Bjørgen hadde god tid til å ta en piruett før målstreken.

– Var det arrogant? Jeg trodde det var litt show. Det var i hvert fall ikke meningen å være arrogant, sier en lattermild Bjørgen.

– De andre gjorde en fantastisk jobb. Alle gikk gode etapper. Jeg skulle bare stå på skiene og kontrollere inn. Det gikk greit, sier Bjørgen.

Les: Myhr Nossum: – Northug har mistet damedraget etter viruset

Johaug satte fart
Hun ble sendt ut på fjerde etappe med over et halvt minutts ledelse. Men det begynte bra tidlig.

Etter at Heidi Weng hadde levert en god første etappe i snøværet på Lillehammer ga Johaug full gass på den andre etappen og sprengte resten av feltet. Hun kunne dermed sende Kristin Strømer Steira ut på den tredje etappen.

Steira hadde få problemer med å holde unna.

Se intervju med Johaug under

775585

Andrelaget på 4. plass
Dermed ble det en ren sjarmøretappe for Marit Bjørgen. Hun kunne enkelt gå inn til norsk seier hele 1 minutt og 13 sekunder foran Finland. USA tok den siste pallplassen og henviste Norges andrelag til fjerdeplasss.

Skofterud sviktet
Vibeke Skofteruds marerittstart på sesongen fortsatte på stafetten. Skofterud gikk andre etappe for Norges andrelag. Slitu-løperen gikk ut samtidig med Therese Johaug, men i løpet av 5 kilometer tapte Skofterud ett minutt og 20 sekunder til Johaug.

En gråtkvalt Skofterud måtte avbryte et NRK-intervju etter etappen. Nå skal landslagstrener Egil Kristiansen trøste Skofterud.

– Hun har hatt en tung helg. Det har ikke vært sprut verken på Beitostølen eller i Kuusamo. Det er ikke lett å finne de rette knappene å trykke på. Det er viktig å tenke fremover, for det nytter ikke å grave seg ned.

– Tar du på deg farsrollen og trøster Skofterud?

– Ja, man må jo det iblant. Vi må prate om det, men det er viktig ikke å grave seg ned i problemer, sier Kristiansen.