Skipresidenten overtar som ny tysk OL-leder

Alfons Hörmann som er president i Det tyske skiforbundet, kommer til å overta som leder i Den tyske olympiske komiteen.

Han overtar jobben etter Thomas Bach som tidligere i år ble valgt til ny president i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK). Dermed kunne han ikke lenger fortsette som leder i den tyske OL-komiteen.

Det var ingen andre kandidater til jobben enn den 53 år gamle skipresidenten, og 434 av de totalt 450 stemmeberettigede ga ham stemmen sin på avstemningen i Wiesbaden. Han er foreløpig valgt for et år, men det er store muligheter for at han kommer til å fortsette utover dette første året, melder insidethegames.biz.

– Jeg er klar over at den jobben jeg nå går på, og de sakene vi må ta stillingen til i tiden som kommer, ikke ligner mye på en 100 meter, men heller kan sammenlignes med et maratonløp, sa Hörmann da han overtok lederjobben.

Thomas Bach ble takket av som mangeårig leder av den tyske OL-komiteen, og han tok en rørende avskjed med organisasjonen.

– Det er vemodig å gå fra denne jobben, men jeg er overbevist om at Hörmann kommer til å gjøre en god jobb. Dere har gjort et godt valg, sa Bach til delegatene etter at de hadde stemt for skipresidenten som ny olympisk leder i Tyskland. (©NTB)