Patrick Küng (Foto: EZRA SHAW, © at)
Patrick Küng (Foto: EZRA SHAW, © at)

Viste Svindal hvem som er Küng

Aksel Lund Svindal misbrukte muligheten til å vinne sitt femte strake super-G-renn.

På en dag hvor lite klaffet for Svindal, overrasket sveitsiske Patrick Küng ved å gå helt til topps under super-G-rennet i Beaver Creek.

– Jeg gjorde dessverre for mye feil. Det er vanskelig på toppen. Jeg kom langt ned i siste venstresvingen før det flate partiet. Jeg kjente inni magen «neeeei, der røyk det». Så klarte jeg å ta igjen mye nedover, men ikke alt, sier Svindal til TV 2.

Küng sto uten seire i verdenscupen foran lørdagens renn, men kjørte vanvittig og utklasset konkurrentene i Colorado.

I mål var 29-åringen 38 hundredeler foran østerrikske Hannes Reichelt og Peter Fill fra Italia, som delte tredjeplassen.

Küng noterte tiden 1.21,73, og han var 0,24 foran den store overraskelsen Otmar Striedinger som på en sent startnummer endte 0,24 sekunder bak.

Aksel Lund Svindal (Foto: EZRA SHAW, © at)
Aksel Lund Svindal (Foto: EZRA SHAW, © at)

Bommet før nøkkelport
Forrige helg passerte Svindal selveste Kjetil André Aamodt da han vant super-G i Lake Louise og tok sin 22. seier i verdenscupen. Fredag var seier nummer 23 et faktum, selv om nordmannen faktisk har slitt med sykdom.

Lørdag fikk nordmannen rennet ødelagt da han kom skjevt ut foran en av nøkkelportene tidlig i bakken. I mål var Svindal 23 hundredeler bak Reichelt og Fill, som på det tidspunktet hadde ledelsen.

– Det er gøyere å vinne, men samtidig vet jeg farten er der. Du må risikere for å vinne, og da kan det ikke gå perfekt hver gang, sier Svindal.

Til slutt holdt det bare til en sjuende for Svindal. Dermed misbrukte han sjansen til å bli historisk ved å vinne sitt femte super-G-renn på rad.

Har farten inne
Kjetil Jansrud ble nummer ni – tre tideler bak Svindal.

– Jeg synes mye er bra. Mye blir bedre og bedre for hvert renn. Jeg kan slippe meg enda mer, men så tør jeg ikke gjøre det. Det er det som mangler for at jeg kan legge igjen et ordentlig løp. Fem tideler er ikke mye spredt på 50 porter, men samtidig er det mye i alpint. Hvordan jeg vil oppsummere? Helt greit, sier Jansrud til TV 2.

Jansrud merker at formen sakte, men sikkert begynner å komme på plass igjen etter det ni måneder lange skadeavbrekket.

Kjetil Jansrud (Foto: DOUG PENSINGER, © at)
Kjetil Jansrud (Foto: DOUG PENSINGER, © at)

– Jeg tror jeg er bra tilbake igjen. Men selvfølgelig har jeg lyst til å kjempe om pallplasseringer og være enda høyere der oppe. Jeg er ikke fornøyd før jeg gjør det.

– Jansrud reseverte seg litt
TV 2s alpintekspert Lars Elton Myhre mener det er veldig lite som skal til før Jansrud er tilbake i toppen.

– Det så vi ut i fra start i dag. Han var superaggressiv og kjørte noen nydelige buer. Så blir farten høyere og da reserverer han seg littegrann, men at han er topp 10 her i dag, og henger så godt med, er et kjempetegn. Det lover veldig bra for Kjetil, sier Myhre.

– «Killeren» som han hadde er på vei tilbake, så det blir spennende å følge med videre, konstaterer Myhre.

Aleksander Aamodt Kilde havnet 1,65 bak vinneren i mål, men var ikke bant de 20 beste.

Søndag kjøres storslalåm i Beaver Creek.

– Helt sjukt at ingen har lagt merke til det før:

774000