Norsk stafettseier tross ti ekstraskudd

Emil Hegle Svendsen gikk Norge inn til seieren i verdenscupstafetten i skiskyting lørdag. Han avgjorde på standplass på liggendeskytingen.

Den norske kvartetten besto av Vetle Sjåstad Christiansen, Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen. Bortsett fra mot slutten av den første etappen, holdt det norske laget seg i teten gjennom så å si hele stafetten.

Det var egentlig et lite paradoks at det norske laget skulle klare seieren i stafetten med så mange bomskudd underveis, men Svendsen gjorde jobben på standplass da det krevdes av ham, og de norske løperne viste enorm styrke i sporet.

Ankermann Svendsen var den eneste av de norske løperne som innfridde på standplass. Han hadde bare en bom, og den kom på aller siste skyting, men han samlet seg og traff med det første ekstraskuddet. Dermed var stafetten avgjort, for russeren som lå likt med Svensen inn til den siste ståendeskytingen, misset og bommet tre ganger.

Carl Johan Bergmann spurtet veldig bra og gikk Sverige inn til annenplassen. Svenskene ble slått av Norge med 19,3 sekunder. Russland på tredjeplass var 58,3 sekunder bak. (©NTB)