City har fått smaken på bortesuksess

Manchester City er på offensiven og vil jage Premier League-toppen med en ny borteseier mot Southampton lørdag.

Blåtrøyene er i støtet etter tre strake ligaseirer. Ekstra gledelig for Manuel Pellegrini er at laget hans endelig vant en bortekamp igjen da West Bromwich ble slått 3-2 onsdag.

City innledet sesongen forferdelig på fremmed gress. Etter lagets seks første bortekamper var fasiten 1-1-4 (seirer-uavgjort-tap). Onsdagens prestasjon var derfor en viktig opptur.

Pellegrini erkjente forrige måned at City måtte bli kvitt reisesyken raskt om 2012-mesterne skal være i stand til å vinne serien. Før helgens kamper er City seks poeng bak serieleder Arsenal.

I midtuken var Vincent Kompany tilbake i City-forsvaret etter å ha vært lårskadd i to måneder. Stopperkjempen kan gi City etterlengtet stabilitet etter tolv baklengsmål på sju bortekamper.

– Slår vi Southampton, sitter vi igjen med veldig mye. Det er målet vårt. Vi har ikke slitt mentalt på bortebane, men nå prøver vi å tenke at alt vi spiller, er som en hjemmekamp. Ligaen er veldig tøff, og vi tar steg for steg. Det er lenge igjen, sier Kompany. (©NTB)