Svindal tok utforseieren i Beaver Creek

Aksel Lund Svindal presterte en ekstrem avslutning og tok seieren i verdenscuprennet i utfor i Beaver Creek fredag.

Det var Svindals 23. seier i verdenscupen, og den første i utfor i år. Han innledet med fjerdeplass i disiplinen i Lake Louise for en uke siden. Da gikk han til gjengjeld til topps i super-G og tok ledelsen i den totale verdenscupen. Den ledelsen styrket han med utforseieren fredag.

– Det er ingen tvil om hvem som er verdens beste utforkjører, sa den tidligere landslagssjefen og NRK-eksperten Marius Arnesen etter at Svindal var i mål.

Han avgjorde rennet helt mot slutten og kjørte inn til 1.44,50. Det var 17 hundredels sekund bedre enn østerrikeren Hannes Reichelt, som ledet før Svindal startet. Tredjeplassen i rennet gikk til Italias Peter Fill. Han ble slått med 20 hundredeler av Svindal.

Kjetil Jansrud lå på 12.-plassen, nøyaktig sekundet bak vinneren og lagkameraten Svindal, etter at 30 løpere var kommet i mål. Han var ikke helt fornøyd med det.

– Jeg kjørte ikke noe perfekt løp, for jeg gjorde feil som kostet tid. Men jeg føler meg fin i kroppen og er i rute til Sotsji-OL, sa Jansrud til NTB etter rennet. (©NTB)