tutta
tutta

Se Tutta rangere Norges største idrettsprestasjoner i 2013

Suzann Pettersen er blant giganten Nikes største stjerner - men når hun rangerer Idretts-Norges topp fem-liste for 2013, utelater hun beskjedent nok seg selv.

Hotell Bristol (TV 2): Suzann Pettersen har lagt sin beste sesong noensinne bak seg, og det var en smørblid golfstjerne som inviterte presse, samarbeidspartnere og Norges Golfforbund til lunsj i Oslo fredag ettermiddag.

- Det har vært et fantastisk år. Det toppet seg da det norske flagget kom dalende ned i fallskjerm på det 18. hullet etter Major-seieren i Evian, sier Suzann Pettersen.

I eksklusivt selskap

Som TV 2 fortalte i forrige uke har 32-åringen signert en lukrativ livstidskontrakt med Nike. Der blir hun ambassadør også etter at karrieren er over, på lik linje med gigantnavnene Michael Jordan, Carl Lewis, Cristiano Ronaldo og Serena Williams.

- Jeg blir strak i ryggen av å representere Nike. Det er fantastisk kult å være i selskap med de aller beste, men det er vanskelig å peke ut en favoritt, sier Pettersen til TV 2 - og ser bort på reklameplakaten ved siden av seg, som prydes av noen av verdens største idrettsstjerner.

- Vi møtes på reklameshoots og sånne ting, og det er nok på grunn av Nike at jeg har fått en såpass god relasjon med Tiger Woods, forteller hun.

Sportsidiot

Det nærmer seg den tiden av året der lister skal rangeres og priser utdeles for året som har gått. Etter fire seire på LPGA-touren, sin andre Major-tittel i karrieren, samt den historiske Solheim Cup-triumfen på amerikansk jord i august, er Tutta favoritt i flere kategorier på norske idrettskåringer.

Da TV 2 ba den selvutnevnte sportsidioten om å sette opp sin topp fem-liste over norske idrettsnavn i 2013, utelukket hun derimot seg selv.

- Nei, jeg liker ikke, det tenkte jeg ikke på. Det er jeg ikke så veldig opptatt av, smiler hun etter å ha skrevet ned fem navn på et papirark.

- Jeg ville kanskje havnet på topp 10-lista. Kanskje.

Tuttas topp fem

Norges nummer én i sportsåret 2013 er hun hvert fall ikke i tvil om.

1. Magnus Carlsen

- Det er kult å se unorske idretter gi landet her et sjokk, jeg er blitt veldig Carlsen-fan selv. en utrolig fargerik person, og det krever en enorm fokusering over tid - man blir god på det man trener på, og han har trent mye.

2. Marit Bjørgen

- Nummer to må bli en av langrennsløperne og jeg lander på Marit. Hun er en stayer i norsk idrett og leverer år etter år. Kult at hun har kommet tilbake etter å ha slitt for noen år siden.

3. Aksel Lund Svindal

- Aksel er en fantastisk idrettsmann, og har vært med i toppen i mange år. Han vant igjen i helga og leverer jevnt og trutt - han fortjener absolutt å være på topp fem.

4. Martin Johnsrud Sundby

- Da vil jeg si Martin. Utrolig kult å se hans utvikling - hvor tøff og rå han har blitt. Han har tatt det siste steget og har begynt å ta på seg ansvar i den norske troppen.

5. Cecilia Brækhus

- Fem må bli Cecilia. Nå har hun alle beltene og må med.

Intensjoner om å toppe lista

Pettersen hadde flere potensielle navn på lista si.

- Det er kanskje rart å ikke ha med Petter Northug på topp fem, men.

Likevel er hun godt fornøyd med tingenes tilstand i norsk idrett.

- Lista er et ganske godt bilde av norsk idrett. Tradisjonelle norske idretter sammen med utradisjonelle - et bredt spekter av gode utøvere.

Hun har riktignok planer om å toppe lista neste år, dersom alt går etter planen - at hun topper verdensrankingen i golf for første gang i 2014.

- Da må jeg gjøre plass på toppen, delt seier med Magnus Carlsen, ler hun