serbiaflyver2
serbiaflyver2
lekic2 (Foto: ANDREJ ISAKOVIC, © ai/TG)
lekic2 (Foto: ANDREJ ISAKOVIC, © ai/TG)

VMs første flyver kom i åpningskampen

Serbia slet lenge mot Japans offensive forsvar, men en lekkerbisken fra Jelena Popovic fikk hjemmefansen til å juble.

Serbia - Japan 28-26

Åpningskampen i Nis går nok ikke inn i historiebøkene som en av de mest spennende. Litt nervøst, litt mange feil og litt mye rusk i maskineriet. Både serberne og japanerne virket usikre og nervøse.

Halvveis ut i 1. omgang fikk publikum uansett noe å glede seg over da Svetlana Ognjenovic hoppet inn fra venstrekanten og kastet ballen videre til Jelena Popovic som fløy inn en redusering til hjemmelaget.

Se flyveren i videovinduet øverst!
Se sammendrag nederst!

Se Norge - Spania lørdag klokken 20.15 på TV 2 og tv2sumo.no!

Slet i 1. omgang
Etter drøye tre målløse åpningsminutter var det japans Yuki Tanabe som skulle få æren av å score VMs første mål. Hjemmelaget slet med Japans offensive forsvar og nettet ikke før kampuret hadde passert sju minutter.

De som hadde tatt turen til Cair Sports Center fikk se et hjemmelag som gjorde enkle feil i angrep og som lå under 8-3 etter 16 minutter.

Etter flyverscoringen til Popovic kom serberne noe mer med, men da lagene gikk til pause var Japan fortsatt foran med tre mål, og ledet 13-10.

Slik ser du håndball-VM på TV 2

Rødt kort
I starten av 2. omgang så det ut til at Serbia-trener Sasa Boskovic hadde lykkes i å få hjemmelaget på rett spor. På fem minutter forandret 17-13 favør Japan seg til 18-17 favør Serbia, og for første gang i kampen var rødtrøyene i ledelsen. Da det gjenstod ti minutter av åpningskampen hadde Andrea Lekic og Co. økt til 24-21.

Kampens neste høydepunkt kom tre minutter før slutt da Serbias Sanja Damnjanovic pådro seg sin tredje 2-minutter og dermed måtte se avslutningen fra tribunen.

Oppgjøret endte 28-26 til Serbia.

Les også: Trenerne tror på norsk medalje

Sammendrag av kampen:

775383