PÅ FEMTE FØR LANGRENNET: Magnus Moan og Mikko Kokslien ligger 52 sekunder bak Tyskland før lagsprintens langrennsdel lørdag. (Foto: Bendiksby, Terje)
PÅ FEMTE FØR LANGRENNET: Magnus Moan og Mikko Kokslien ligger 52 sekunder bak Tyskland før lagsprintens langrennsdel lørdag. (Foto: Bendiksby, Terje)

Kombinert-Moan: – Jeg behøver ikke å vise noen verdens ting

Men trener Kristian Hammer er uenig.

Lillehammer (TV 2): Mens Magnus Moan trente hjemme i Trondheim forrige helg gjorde kombinertgutta sakene sine svært bra i Kuusamo. På lørdagens sprint havnet fire nordmenn blant de seks beste.

I søndagens lagkonkurranse gikk Norge inn til suveren seier. Magnus Moan føler likevel ikke at han må bevise noe for trener Kristian Hammer.

– Haha. Jeg behøver ikke å vise noen verdens ting. Jeg vet hva jeg er god for når jeg hopper på mitt beste og kroppen spiller på lag. Da er jeg fortsatt en av de desidert beste i sirkuset, sier Moan.

– Du føler deg helt sikker på din posisjon i gruppen?

– Ja, jeg ser ingen grunn til å frykte å miste den, sier Moan.

Les: Kombinertgutta tullet med julenissen etter stafettseier
Les: Sjekk hvem som gir deg OL på TV 2

– Alle må vise seg frem
Trener Hammer vil ikke garantere Moan OL-plass.

– Vi vet hva Magnus er god for, men alle må vise det hele tiden. Det var lurt av Magnus å være hjemme. Det har vært planlagt lenge. Magnus kommer til å vise seg bra frem til vinteren, det føler jeg meg trygg på.

– Er det en kamp for Moan å komme seg inn på laget?

– Ja, jeg håper jo det. Vi er i utgangspunktet seks utøvere som kommer til å kjempe om OL-plassene hele veien inn til døren. Alle har ambisjoner om å ta medalje i OL. En av dem kommer nok til å bli veldig skuffet, sier Hammer.

Sliter i hoppbakken
Moan føler at langrennsformen er meget god. Det viser også resultatene fra Beitostølen. Moan hevdet seg godt blant våre beste langrennsløpere. Han gikk videre som nummer ni (!) fra sprintprologen. Men i hoppbakken har det gått tyngre.

– Jeg er ikke i nærheten på hoppingen ennå. Jeg mangler veldig mye trygghet og selvtillit der. Grunnen til det er at jeg har gått inn i sesongen med et litt annet fokus enn i fjor. Det er en plan jeg har, men det blir samtidig en utfordring for meg, innrømmer Moan.

Pengepott i Seefeld
Nytt av året i kombinert et et Tour de Ski-lignende opplegg i Seefeld i januar. 17. januar skal kombinertgutta gjennomføre ett hopp og gå fem kilometer. 18. januar skal det hoppes en gang og gås 10 kilometer. Helgen avsluttes med to hopp og 30 kilometer i sporet på søndagen.

I potten ligger det totalt 100 000 Euro. Vinneren får 30 000 Euro, noe som er mye penger for kombinertløperne.

– Jeg er ikke ærlig hvis jeg sier noe annet. Selvfølgelig er det en motivasjonsfaktor. Vi er lillebroren i FIS når det gjelder premiepenger og budsjett, sier Moan.