Invictus er storfavoritt til å vinne V65 6 på Biri i kveld.  (Foto: hesteguiden.com)
Invictus er storfavoritt til å vinne V65 6 på Biri i kveld. (Foto: hesteguiden.com)

Invictus – den uovervinnelige

Ingen dag passer bedre enn å ha hesten Invictus som banker enn dagen etter Nelson Mandela gikk bort. Her er fredagens travtips.

Diktet «Invictus» fra William Ernest Henley fant Nelson Mandela trøst i mens han satt fengslet i Sør-Afrika. Invictus er også tittelen på filmen som tar for seg Mandelas frigjøring fra fengselet, hans innsettelse som president og hans forsøk på å bruke VM i rugby 1995 som en smeltedigel for å føre hans folk sammen etter apartheids fall.

Frode Hamre er ingen Clint Eastwood, men det er han som har regien på hesten Invictus som er TV 2s favoritt til å vinne V65-6 på Biri i kveld.

TV 2s traveksperter har lagt ut andelskuponger du kan kjøpe fra omgangen på Biri. Jackpotomgangen fra Åby i Sverige i går ble avlyst etter tre løp så jackpoten på 1,1 million svenske kroner overføres til sekserpotten i dagens V64-omgang på Romme. Du kan naturligvis også kjøpe andeler her.

BESØK TV 2S ANDELSTORG HER!

Dersom du heller vil levere en kupong på egenhånd kan du ta utgangspunkt i kupongen under. Med den kan du både legge til og fjerne hester som du måtte ønske. For å hjelpe deg med hvilke hester du burde ha med på kupongen, har travekspert Morten Rustad analysert løpene på denne måten:

Her er TV 2s ekspertkupong:

Det er ikke de sterkeste favorittene i verden som kommer ut i V65-1. 7 Gråberg Jerva er en brukbar hest som har fått et løp i kroppen. Var ikke noe supergod da den kom seg til tet i Drammen sist uten å vinne. 3 Huldre Jenta er en fryktelig usikker hest og møter mye bedre hester enn hva den gjorde i seiersløpene. 6 Nordby Fedra skuffet i Drammen sist der den tapte for blant andre 1 Stjerne Oda. 13 Åsajerka galopperte som litt sliten en halv runde før slutt på Bjerke sist. Da sto den likt med 4 Komnes Tuva som den nå står 20 meter bak her. Komnes Tuva galopperte fra start sist, men gikk et hyggelig løp etter det. Har en bra kusk. 11 Stumne Stjerna er på gang ble toer sist og er i form. 14 Valle Åsa er kapabel når den ikke galopperer. Den mest undervurderte hesten er 8 Stumne Siri. Et løp som må garderes bredt.

V65-2 holder et fryktelig lavt nivå hvor det er veldig usikker form på de tre mest spilte hestene. 6 Olivia Win var ute på en ordentlig gjørmebane i debuten hvor den ble nummer fem og så kom den på tredje i et lunsjløp i begynnelsen av september. 4 Support Dixi dukker opp i ny regi etter lang pause. Har ikke startet siden april. 11 Lakeside Cantona er en ganske rask hest, men har heller ikke startet på et par måneder. De øvrige hestene holder ikke høyt nivå så det blir nok en av disse tre som vinner.

1 Stjerne Sus i V65-3 hadde full kontroll etter den overtok teten sist. Er OK fra start og kan forsvare sporet igjen, men har ikke startet på tre måneder så formen er usikker. Vil normalt overta teten der den kan styre og stelle. Da er den nesten forpliktet til å vinne. Det ser lyst ut for denne.

I V65-4 kommer 1 Miss Young ut. Det er en startrask sprinter som fikk teten av en ambisjonsløs hest forrige gang. Da fikk den styre og stelle og holdt unna med en lengde i mål. 6 Quincy Frontline er den beste hesten i feltet. Den var veldig god på Forus sist hvor den ble sittende fast i et tøft stayerløp. En solid hest som liker å gå alle distanser. Er en god vinnerkandidat. 3 Olivia Fair har gått fine montéløp i det siste. Spørsmålstegnet i løpet settes bak 2 Karamell Broline som ikke har gått løp på fire måneder.

8 Nito Nicklas i V65-5 har gått stabilt bra løp i en stund nå. Er rask fra start og har et allright spor som kan bety tidlig tet. En berettiget favoritt. 7 Solberg Rasken har vært i form lenge. 10 Ramsjerven er mer enn god nok til å vinne et slikt løp om den går feilfritt, men er dessverre veldig ustabil. Et par skreller finnes i 9 Oda Mai og 6 Teigen Vinn.

I V65-6 kommer en opplagt storfavoritt ut i 3 Invictus. Første gang ut for Hamre sist der den vant greit. Dro opp 11 Perfect Tabac da, men hadde ingen problemer med å vinne med noen lengder. Invictus er startrask og vil nok få teten tidlig i løpet. Hvis alt går som normalt blir det fryktelig vanskelig å felle Invictus. Det eneste som kan felle den er om det blir knallhard kjøring fra start, men den var ganske god sist og på sprint er det lettere å stå inn uansett. En berettiget favoritt.

Lykke til med eventuelle spill!

TIPP PÅ LAG MED TV 2S TRAVEKSPERTER