DRØMMEGRUPPEN: Steven Gerrard og England kan i teorien komme i gruppe med Sveits' Xherdan Shaqiri, Honduras' Carlos Costly og Maynor Figueroa og Algeries Madjid Bougherra. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
DRØMMEGRUPPEN: Steven Gerrard og England kan i teorien komme i gruppe med Sveits' Xherdan Shaqiri, Honduras' Carlos Costly og Maynor Figueroa og Algeries Madjid Bougherra. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))

Her er Englands drømmegruppe

Men britisk presse advarer mot nok en «EASY» trekning.

Se VM-trekningen på TV 2 Sportskanalen og tv2.no fra klokken 16.30!

Fredag trekkes gruppene for neste års VM i Brasil.

Det kan ende opp som et mareritt eller en drømmetrekning – som sist.

England har gang på gang vist at de ikke er like gode som nasjonen selv liker å tro, og er derfor ekstra spente foran trekningen i Brasil fredag ettermiddag.

Det viktigste for engelskmennene er å unngå å bli det laget fra pulje fire som trekkes inn i pulje to og dermed møter et toppseedet lag i tillegg til nok en nasjon fra Europa.

Ikke «EASY»
I så fall mener engelske presse en gruppe med Sveits, Algerie og Honduras vil være det optimale. Men samtidig minner The Sun om den antatt gode trekningen foran VM i Sør-Afrika og deres egen forside dagen derpå. «EASY» kunne man der lese i store bokstaver som en illustrasjon på trekningen England, Algerie, Slovenia og USA (Yanks).

Det endte med en knallhard kamp om avansement med kun én seier og to uavgjort kamper for Fabio Capello og hans menn.

– Vi respekterer alle og frykter ingen. Uansett hvilken gruppe vi kommer i, blir det tøft. Vi er glade over bare å være i en gruppe og vil ta imot den trekningen vi får, sier nåværende landslagssjef Roy Hodgson.

Artikkelen fortsetter under bildet!

roy
roy

På balløya ber man om flaks og håper til og med det skal hjelpe at VM-helten fra 1966, Sir Geoff Hurst, er hentet inn for å bistå trekningen sammen med blant andre Cafu, Fabio Cannavaro, Mario Kempes, Fernando Hierro og Zinedine Zidane.

Vil ikke ha England
Avhengig av hvilken gruppe man havner i, skal de 32 nasjonene fordeles geografisk rundt i enorme Brasil. Roy Hodgson uttalte denne uken at den godt bevoktede engelske troppen ikke vil ha base i Manaus midt inne i Amazonas. Det likte borgermester Arthur Virgilio Neto dårlig:

– Vi som bor her vil ikke ha England hit heller. Vi håper å få et lag som spiller bedre fotball og med en mer sympatisk landslagssjef, sier han til engelsk presse.

Cristiano Ronaldo sørget mer eller mindre på egen hånd for at det står Portugal og ikke Sverige på den ene lappen i bollen i Brasil fredag ettermiddag. Real Madrid-stjernen røpet denne uken hvilke lag han håper å unngå, men nevnte ikke Hodgsons England.

– Jeg mener kandidatene til å vinne VM er Spania, Brasil og Tyskland. Ideelt sett er det best å unngå de lagene i trekningen, men dette er ikke noe vi bruker mye tid på å tenke på, sier Ronaldo til Marca.

– Vi får avvente hva trekningen gir oss. Vi har god selvtillit, er i godt slag og har oppnådd målet om å ta oss til sluttspillet. Forhåpentlig kan vi unngå de beste lagene i trekningen, er den lite overraskende meldingen fra portugiseren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ronaldo
ronaldo

Det har som vanlig blitt gjennomført en prøvetrekning i forkant av kveldens høydepunkt. Nettsiden 101greatgoals mener å vite utfallet av denne. Den viser angivelig vertene Brasil i en tøff gruppe med Frankrike, Italia og Australia.

England er der plassert i gruppe E sammen med Spania, Elfenbenskysten og Sør-Korea.

Les også: Slik kan Brasil, England og Nederland havne i samme VM-gruppe

Tirsdag forklarte FIFA hvordan fredagens trekning, som er ventet å vare i rundt 90 minutter, skal foregå. 32 lag er fordelt på fire puljer. I gruppe 1 finner man åtte toppseedede lag inkludert vertsnasjonen Brasil. De kommer til å havne i hver sin pulje.

Øvrige grupper er basert på geografiske kriterier. Ett av de ni lagene i den fjerde gruppen havner i gruppe to etter loddtrekning. Om for eksempel England blir trukket ut, kan Roy Hodgsons menn med maks uflaks komme i gruppe med Brasil, Mexico og Nederland.

Åpningskampen spilles i São Paulo 12. juni.

Gruppe 1: Brasil, Spania, Argentina, Belgia, Colombia, Tyskland, Sveits, Uruguay.

Gruppe 2: Elfenbenskysten, Ghana, Algerie, Nigeria, Kamerun, Chile, Ecuador.

Gruppe 3: Japan, Iran, Sør-Korea, Australia, USA, Mexico, Costa Rica, Honduras.

Gruppe 4: Bosnia-Hercegovina, England, Frankrike, Hellas, Italia, Kroatia, Nederland, Portugal, Russland.

kval (Foto: PA Photos)
kval (Foto: PA Photos)