Alle disse finnes på topp 10 lista over de beste 10 11 år gamle bruktbilene. Det viser en nye undersøkelse. Illustrasjonsbilder.
Alle disse finnes på topp 10 lista over de beste 10 11 år gamle bruktbilene. Det viser en nye undersøkelse. Illustrasjonsbilder.

Kvalitetsundersøkelse: Eldre bruktbil? Dette er de aller beste

Topp 10: Ny stor undersøkelse er akkurat ute.

Ikke alle har råd til, eller vil, investere i en flunkende ny og flott bil. Alternativet blir da gjerne en bruktbil. Gjerne en eldre.

Dette kan fort også bli dyrt. En gammel bil har ofte – i tillegg til et betydelig antall år på bakakselen – som regel også en anselig mengde kilometer klokket inn på telleverket.

Åtte millioner biler

Gammel bil som har gått langt kan i aller høyeste grad også være synonymt med gjentatte verkstedbesøk. Dette er som kjent kostbart. Tidvis svært kostbart.

Heldigvis finnes det en del biler som er bedre enn andre, selv om de begynner å trekke litt på årene.

Det viser igjen en rykende fersk undersøkelse fra anerkjente TÜV. De har nylig framlagt sin "TÜV Report 2014". TÜV har publisert sin årlige rapport i fire tiår.

Dette er en av verdens største – og mest solide – kvalitetsundersøkelser som vinnerne i de forskjellige kategoriene mer enn gjerne bruker i sin markedsføring. Rundt åtte miillioner biler er grunnlaget her.

Med bakgrunn i denne undersøkelsen, viser vi deg hvilke av de eldste bruktbilene som er belemret med færrest feil.

Dette handler om 10-11 år gamle biler. Altså 2002- og 2003-modeller.

Billige – men gode: Dette er de beste billigbilene

Klar førsteplass

Vinneren vil kanskje overraske noen? Det er nemlig ikke akkurat en hverdagsbil for folk med dårlig råd og behov for god plass. Vi snakker om den klassiske sportsbilen Porsche 911 som stikker av med en soleklar sier her. Feilraten er på bare 12,8 prosent.

Foruten at bilen er veldig god rent teknisk, handler nok også dette i stor grad om at bilene ofte eies av ekte entusiaster som tar godt vare på dem.

Mye japansk

På andreplassen derimot finner vi en mer folkelig variant. Nemlig den lille firehjulstrekkeren Toyota RAV4. En bil som ofte kommer svært godt ut av slike undersøker

Det er nok også en av grunnene til populariteten til modellen.

Men det er slett ikke eneste Toyota-modellen på listen. Nei da – Toyota forsyner seg grovt av premiebordet her og inne har også tredje- og fjerdeplass, med henholdsvis Corolla og Yaris.

Honda Jazz tok femte plassen.
Honda Jazz tok femte plassen.

På femteplass finner vi også en gjenganger på slike lister. Nemlig lille, fikse Honda Jazz, foran folkesportsbilen framfor noen – Mazda MX5 – på sjetteplassen.

Så kommer tyskerne ...

Så kommer tyskerne som perler på snor. Mercedes SLK, VW Golf, Ford Fusion og Audi TT hårfint bak der igjen på 10.-plassen.

Vi finner altså verken, svenske, franske, italienske eller amerikanske biler på denne topp-10 listen over brukte 2002- og 2003-modeller.

Det kan jo absolutt være verdt å dvele ved dette om du er på utkikk etter en bil som gir deg en noenlunde enkelt og greit bilhold, alderen til tro

Drømme-SUVen slaktes i kvalitetsundersøkelse

Salig blanding

Som du ser av tabellen under er det en relativt broket blanding av biler, men også noe for enhver smak. Enten man vil ha en snerten cabriolet, en liten men praktisk tass – eller rett og slett en firehjulstrekker.

Mercedes-Benz SLK
Mercedes-Benz SLK

Dette må du regne med at bruktbilen koster deg:


Plass:

Bilmerke:

Modell:

Feilrate

1.

Porsche

911

12,80

2.

Toyota

RAV4

18,50

3.

Toyota

Corolla

21,50

4.

Toyota

Yaris

22,40

5.

Honda

Jazz

23,10

5.

Mazda

MX-5

23,40

7.

Mercedes-Benz

SLK

24.40

7.

VW

Golf

25,40

9.

Ford

Fusion

27,50

10.

Audi

TT

27,80


LES OGSÅ: – Blir bilene bare dårligere og dårligere?