kjer (Foto: Elin Flaglien)
kjer (Foto: Elin Flaglien)

KHL-ledelsen bekrefter Vålerenga-samtaler

Ledelsen i Oslo-klubben reiser til Russland for videre samtaler med mål om spill i KHL neste uke.

Det er to og en halv måned siden Antanas Sakavickas landet i Norge for å se på mulighetene for å danne et norsk KHL-lag fra 2014/2015-sesongen, og da gjerne med profiler som Mats Zuccarello Aasen og Patrick Thoresen i Telenor Arena.

Litaueren hadde møter med flere klubber, klubbledere og også ishockeyforbundet under sitt besøk i Norge.

Forbundsledelsen var skeptiske til representanten fra Russland, og sendte ut en pressemelding hvor de slo fast at de hadde blitt lurt. Neste dag bekreftet KHL i en mail at Sakavickas var i Norge på oppdrag fra KHL-president og Gazprom-sjef Alexander Medvedev.

KHL bekrefter
Dialogen med profiler i norsk hockey fortsatte etter at Sakavickas dro tilbake til Russland. Fredag melder Dagbladet at fire representanter fra Vålerenga Hockey tirsdag reiser til Russland for videre samtaler med KHL-ledelsen etter først å ha møttes i Oslo for to uker siden.

KHL, som regnes som verdens nest beste liga bak NHL, ønsker å få på plass fire nye lag foran neste sesong. Finske Jokerit har allerede sagt ja.

Artikkelen fortsetter under bildet!

shampo
shampo

Dersom Vålerenga blir et av de tre siste, er det ikke snakk om at dagens tropp går inn i ligaen med lag fra Russland, Hviterussland, Kasakhstan, Latvia, Ukraina, Tsjekkia, Slovakia og Kroatia.

Som Sakavickas sa til TV 2 i september er tanken å etablere et helt nytt lag med de beste norske spillerne pluss importer mens dagens VIF-utgave består og spiller i Get-ligaen.

– Jeg har ingen kommentar til noe av det her, sier den vanligvis så snakkesalige VIF-direktøren Jan Tore Kjær til TV 2.

Antanas Sakavickas derimot bekrefter at fire representanter fra Vålerenga reiser til Russland for videre forhandlinger over helgen.

– Ja, de kommer hit, men ytterligere kommentarer kan du ikke få før etter møtet. Beklager, sier Sakavickas til TV 2.

Ikke Jordal
Dersom Vålerenga blir en del av KHL, der Patrick Thoresen, Jonas Holøs og Lars Haugen tjener gode penger på å spille hockey, er det ifølge Dagbladet snakk om en inngangsbillett på 10 millioner euro der rike russere står klare til å bidra tungt.

Utslitte og umoderne Jordal Amfi er ikke aktuell som mulig KHL-arena, men Sakavickas uttalte under Oslo-besøket at han så for seg Telenor Arena som en mulig løsning. Ifølge Dagbladet skal også Oslo Spektrum være aktuelt selv om dette ble avfeid i september.

Russiske Sergej Pusjkov har bodd i Norge i en årrekke og trente så sent som i høst Tønsberg i Get-ligaen. Han sier pengesterke russere står klare til å spytte inn store midler i et norsk KHL-lag, men at også Vålerenga, dersom de blir en del av ligaen, må bidra med betydelige summer.

– Hvis man klarer å hente tilbake en del av de beste norske spillerne kan dette bli morsomt. Og det tror jeg kan skje. De vil synes det er spennende å spille for et norsk lag i KHL, mener Pusjkov.