SAMMENLIGNER MED LIVERPOOL: Manchester United manager David Moyes og visestyreformann Ed Wooward. Sistnevnte frykter ikke at United skal tape økonomisk på sportslig nedtur. (Foto: Eamon and James Clarke/Pa Photos)
SAMMENLIGNER MED LIVERPOOL: Manchester United manager David Moyes og visestyreformann Ed Wooward. Sistnevnte frykter ikke at United skal tape økonomisk på sportslig nedtur. (Foto: Eamon and James Clarke/Pa Photos)

– Vi kommer til å selge drakter uten å vinne, bare se på Liverpool

United-leder frykter ikke manglende sponsorinteresse dersom klubben ikke skulle vinne noe.

Situasjonen for Manchester United-fansen er nok litt uvant for tiden. Giganten har måttet avgi poeng etter poeng, og mange avskriver klubbens mulighet til å forsvare Premier League-tittelen.

Det vil likevel ikke være krise om United ikke vinner noe i år, det sier klubbens visestyreformann Ed Woodward.

Tar Liverpool som eksempel
I et intervju med supportermagasinet «United We Stand» sier Woodward at de røde djevlene ikke er avhengige av å vinne trofeer for å være attraktive for sponsorer.

– Ta Liverpool som et eksempel. De selger fortsatt et imponerende antall drakter og har den andre største draktavtalen i Premier League. De har en av de største avtalene, og de har ikke vunnet ligaen siden 1990. Det siste kan du sette to streker under med store bokstaver, sier Woodward ifølge Manchester Evening News.

Realiteten er nemlig at United har økt sponsorinntektene med hele 63 prosent i første kvartal. Flere store avtaler har kommer på plass den siste tiden, og det er rapportert at flere er i kjømda. En voksende gjeld skal være grunnen til at United har sett seg nødt til å skaffe flere sponsorer.

Les også: Ny Moyes-blemme da gamleklubben slo United på Old Trafford
Les også: Firemåls-Suárez med tre drømmescoringer mot stakkars Norwich

Kommer ikke til å selge Old Trafford
Woodward er likevel klar på at tradisjonene til klubben ikke vil bli påvirket av den økende sponsorjakten. Det inkluderer «drømmenes teater».

– Det er viktig at Old Trafford er Old Trafford. Glazer-familien er faktisk veldig tradisjonelle i deres syn. Folk har spurt oss om vi vurderer å selge navnerettighetene. Vi kommer ikke til å gjøre det, sier Woodward.

Selv om klubben for øyeblikket er nede i en lite bølgedal, er det liten tvil om at United før eller senere kommer knallsterkt tilbake. Klubben har økonomiske muskler - dem kommer ikke United til å miste med det første.

– Dersom vi har et svakt år, har vi økonomiske muskler til å endre på laget. Vi har så store økonomiske muskler at i steden for å selge tre spillere og kjøpe tre, kan vi kjøpe fem, sier Woodward.