PÅ VEI BORT: Rosenborg spiss Nicki Bille Nielsen kan være på vei ut av Lerkendal portene. Klubben skal ha fått nok av utenomsportslig bråk og manglende prestasjoner på banen. (Foto: Grøtt, Vegard)
PÅ VEI BORT: Rosenborg spiss Nicki Bille Nielsen kan være på vei ut av Lerkendal portene. Klubben skal ha fått nok av utenomsportslig bråk og manglende prestasjoner på banen. (Foto: Grøtt, Vegard)

Nicki Bille tilbakeviser ryktene om RBK-exit

– Vet ingenting om at de vil selge meg, sier dansken til TV 2.

Adresseavisen skriver at Rosenborg ønsker å få solgt den omstridte dansken allerede i det kommende overgangsvinduet.

– Har scoret for få mål
Ifølge avisen skal både den sportslige og administrative ledelsen på Lerkendal ville kvitte seg med Nicki Bille Nielsen (25) hovedsaklig grunnet untenomsportslig støy. At spissen kun scoret åtte mål på 27 kamper i årets Tippeliga skal også være litt av grunnen til ønsket om å kvitte seg med Bille Nielsen etter kun ett år i Trondheim.

– Det har vært både opp- og nedturer. Han har vært strålende i enkeltkamper, og har alltid gitt alt for laget. Men han har scoret for få mål, som våre andre spisser, sier Hoftun til Adresseavisen.

TV 2 har vært i kontakt med RBKs sportslige leder, men Hoftun ønsker ikke å kommentere ryktene om at klubben vil kvitte seg med Bille Nielsen. Selv stiller spilleren seg uforstående til nyheten Adresseavisen kommer med torsdag. Spissen mener det er en historie skapt av media.

– Jeg har ikke noe mer kommentar enn at det er en historie skapt av en avis. Ikke av Rosenborg, sier Bille Nielsen til TV 2.

– Så det er ingen sannhet i ryktene?

– Det må du spørre Hoftun om. Jeg vet i hvert fall ingenting om det.

Kontroversiell spiss
Bille Nielsen tok Tippeligaen og Norge med storm da han ble hentet til Trondheim før 2013-sesongen. Den frittalende dansken gikk offensivt ut og svart følgende på om han var «en dyr mann for Rosenborg»:

– Ikke i forhold til kvalitet. Mål koster penger, og jeg skal levere, sa Bille Nielsen.

Målene kom likevel ikke på løpende bånd. Etter omsider å ha scoret sitt første Tippeliga-mål i den tredje serierunden mot Sogndal, havnet Bille Nielsen i søkelyset noen kamper senere. Dansken rev nemlig i stykker trøya etter å ha blitt utvist i kampen mot Sandnes Ulf. Utbruddet resulterte i Twitter-diskusjon med Tommy Høiland.

I september ble 25-åringen arrestert for ordensforstyrrelser og havnet på glattcelle. Det resulterte i en skriftlig advarsel og enighet med Rosenborg om å starte på et sinnemesteringskurs.

Noen måneder i forveien ble han også kallet inn på trener Per Joar Hansens kontor etter våpenposering på Twitter.

I den siste serierunden ble en skadet Bille Nielsen rasende da han ble filmet på vei inn i garderoben, og spissen slo til et TV 2-kamera. Det så lenge ut til at cupfinalen skulle ryke som følger av skaden, men dansken ble friskmeldt. I opptakten til finalen mot rivalen Molde var Bille Nielsen også innblandet i litt knuffing med lagkompis John Chibuike på trening.

Nå kan altså eventyet i Norge være over for Bille Nielsen.