Verdenscupåpningen i skiorientering annullert

Onsdagens verdenscupåpning i skiorientering ble annullert på grunn av at problemer med postkvitteringene skapte ulike konkurranseforhold.

Øyvind Watterdal leverte et solid løp i Finland og ble nummer tre i det jevne mellomdistanseløpet. Han var bare seks sekunder bak den bulgarske vinneren Stanimir Belomazjev, men får ikke verdenscuppoeng.

Det rådet usikkerhet rundt resultatene ettersom mange utøvere hadde problemer med å få registrert postkvittering med Emits Touch-Free-system. Etter intenst etterarbeid fra arrangøren ble en resultatliste produsert med bakgrunn i utøvernes GPS-spor.

Det ble imidlertid ikke godtatt som offisielle resultater for bruk i verdenscupen.

Bakgrunnen er at det ikke regnes som en rettferdig konkurranse når over halvparten av startfeltet opplever problemer med postkvitteringene. Utøvere tapte tid ved at de måtte snu eller brukte unødvendig lang tid på å få registrert kvittering.

I den norske leiren var det størst forventninger til verdensener Hans Jørgen Kvåle før rennet, men i stedet overbeviste Watterdal. Han har vært syk i sesongoppkjøringen, men lyktes godt i det tette løypenettet i Nord-Finland. (©NTB)