tsjekk (Foto: Det tsjekkiske innebandyforbundet)
tsjekk (Foto: Det tsjekkiske innebandyforbundet)

Arrangerer missekåring som VM-oppladning

Tsjekk disse innebandyjentene!

«Miss Ceský florbal» har ikke overraskende fått stor oppmerksomhet både i Tsjekkia og resten av Europa.

Tsjekkerne har nemlig valgt en uvanlig vri for å skaffe ekstra oppmerksomhet rundt verdensmesterskapet på hjemmebane denne måneden.

50 innebandyspillere, flere av dem lettkledde og i dristig positur, stiller opp i missekonkurransen på innebandyforbundets Facebook-side.

Se video fra fotoshooten over!

«Miss tsjekkisk innebandy» skal kåres, og nå har man kommet frem til ti verdige finalister i missekåringen som nå også pryder toppen på Facebook-siden. Der kan man i tillegg lese: «Attraktiv sport, attraktive spillere. Oppdag magien med innebandy for damer!».

– Dette er et positivt tiltak. Det skaper blest om både sporten og VM, sier Henriette S. Knudsen.

Støtter tiltaket
Hun spiller for Sveiva og er en del av den norske VM-troppen som spiller åpningskamp lørdag. Motstander? Vertsnasjonen Tsjekkia.

– Jeg tror ikke dette kommer til å forstyrre oppladningen for dem. De kommer nok til å være fokuserte når det er åpningskamp på hjemmebane. Jeg tror blir en tøff kamp, sier Knudsen.

– Du ville stilt opp om det hadde blitt arrangert noe liknende i Norge?

– Ja! Det er fint å ha litt annet å tenke på foran et mesterskap. Jeg ser ikke at dette er noe problem.

Artikkelen fortsetter under bildet!

final
final

Skeptiske
Den oppfatningen deler ikke den svenske innebandyleiren. Emelie Lindström kaller konkurransen «latterlig» i et intervju med Expressen.

– Jeg kjente ikke til det her, og det er ikke noe vi står bak. Det virker veldig merkelig. Jeg ser ingen sportslig kobling, sier Tomas Eriksson, president i det internasjonale innebandyforbundet, til Expressen.

Vinneren av missekonkurransen skal presenteres i forbindelse med en av kvartfinalene i mesterskapet. Ingen av finalistene spiller på landslaget, skriver Expressen.

– Kulturen i Sverige og Finland er annerledes. De vil ikke blande idrett og skjønnhet. For dem er det to forskjellige saker, sier David Pohradsky, en del av VMs markedskomité, til nettsiden florbal.cz.

PS! Alle VM-kampene i Brno og Ostrava sendes på YouTube-kanalen til det internasjonale forbundet.