allah (Foto: Scanpix)
allah (Foto: Scanpix)

Tyrkisk interesse for Aalesund-toppscorer

Abderrazaq Hamed-Allah skal være aktuell for flere tyrkiske klubber. Også spisskollega Leke James kan forsvinne fra Aalesund.

Den dyrekjøpte spissen Hamed-Allah ble Aalesunds toppscorer med 15 scoringer i sin første sesong i Tippeligaen.

Det blir lagt merke til også langt utenfor Norges grenser. Etter det TV 2 får opplyst følger flere tyrkiske klubber 22-åringen fra Marokko tett. Spesielt Eskisehirspor, som ligger på sjuendeplass i Tyrkia, skal ha et ønske om å fortsterke angrepet med AaFK-spissen.

Har hørt rykter
Den tyrkiske klubben har tatt kontakt med flere agenter med beskjed om å finne ut hva som skal til for å lokke Hamed-Allah vekk fra Norge.

– Både ja og nei, svarer Aalesund-direktør Henrik Hoff på TV 2s spørsmål om han er kjent med interessen fra tyrkiske klubber.

Artikkelen fortsetter under bildet!

leke
leke

Han forteller at det foreløpig ikke har tikket inn noe bud på toppscoreren fra Tyrkia, men at Aalesund-ledelsen er varslet om at dette kan være like rundt hjørnet.

– Vi har hørt rykter om at det kommer. Men jeg kan ikke forholde meg til dette før det eventuelt skjer. Det er så mange agenter og folk involvert, både her og i andre saker, at vi må vente på offisielle bud, sier Hoff.

– Har klubber fra andre nasjoner enn Tyrkia lagt inn bud på Hamed-Allah?

– Det er stor interesse, svarer Hoff.

Takket nei
Sunnmørsposten skrev tirsdag at Aalesund har avslått to bud fra ikke navngitte klubber på spisskollega Leke James. Hoff frykter at klubben etter hvert får tilbud de ikke har råd til å si nei til.

– I utgangspunktet ønsker vi ikke å selge noen av de to spissene, men det kommer alltid an på pengene. Vi sitter uansett i en god situasjon med dem begge på lange kontrakter, sier Hoff.

Etter det TV 2 får opplyst skal én av de tyrkiske klubbene være villige til å betale rundt 1,5 millioner for å leie Hamed-Allah i seks måneder. Argumenentet overfor Aalesund ved en slik løsning skal være at oppholdet i Tyrkia kan øke spissens markedsverdi betraktelig dersom han slår til.

– En slik løsning er totalt uaktuelt hvis de ikke kommer med fem millioner euro. Det skjer ikke, sier Henrik Hoff.