Mourinho savner vinnermentalitet i Chelsea

José Mourinho vil gjøre alt for å gjenskape vinnerfølelsen han innførte i sin første periode som Chelsea-manager.

På tre sesonger fylte portugiseren opp premieskapet på Stamford Bridge med seks titler, derav to ligagull, fra starten i 2004. Siden har det gått lenger mellom trofeene, og Mourinho savner mentaliteten spillerne hadde da de var vant med å vinne.

Etter 13 serierunder ligger laget på 2.-plass, fire poeng bak ligaleder Arsenal. Før onsdagens bortemøte med Sunderland understreker Mourinho hvor viktig det er å opprettholde trykket på motstanderne.

– Det er deler av jobben min som ikke er enkle, og én av dem er å gjøre presset tittelkampen fører med seg til noe naturlig. Noe spillerne kan se på som positivt. Vi har noen karer her som har vunnet tittelen før, men ikke på en god stund. Når du ikke vinner den på lang tid, glemmer du hvordan det er, sa han tirsdag.

– Jeg må lære dem å leve med presset. Å kjempe til siste sekund, vel vitende om at hver detalj i hver kamp kan utgjøre en forskjell til slutt. Det er en prosess, ikke noe du gjør med ett klikk, la manageren til.

Slik Mourinho ser det, vil seks lag kjempe om Premier League-tittelen denne sesongen. Blant dem har Tottenham hatt den svakeste starten. André Villas-Boas' menn er ti poeng bak Arsenal på 9.-plass. (©NTB)