Alpinåpning «over all forventning»

Claus Ryste, alpinistenes sportssjef, holder bakkekontakten, men bare så vidt. Han legger ikke skjul på at sesongåpningen har vært over all forventning.

– Det har vært veldig mye bra i det siste. Det gjelder ikke bare i verdenscupen, men også i E-cupen. Det som er ekstra moro er at mange forskjellige løpere har stått fram, og at det gjelder begge kjønn.

– Det har vært en sesongåpning over all forventning, sier Ryste til NTB. Han tenker først og fremst på Aksel Lund Svindals seier i super-G-rennet i Lake Louise og ledelse i den totale verdenscupen. Men han ser det også som svært positivt at Kjetil Jansrud viser gode takter etter kneskaden, samt at Henrik Kristoffersen med sin tredjeplass i verdenscuprennet i slalåm i Levi, gjorde at de norske alpinistene også fikk et gjennombrudd i den grenen.

Dessuten har Nina Løseth, Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel virkelig markert seg i verdenscupen med helgens storslalåmresultater som det største til nå. Også Mona Løseth har kjørt godt i europacupen.

– Det er vanskelig å rangere de prestasjonene løperne har stått for til nå både blant menn og kvinner, men de gode resultatene gir ekstra selvtillit i hele laget, mener Ryste.

Dersom framgangene fortsetter kan det gå mot en stor tropp alpinister til OL i Sotsji. (©NTB)