rikard norling (Foto: Hommedal, Marit)
rikard norling (Foto: Hommedal, Marit)

– Vi kan glemme Per-Mathias Høgmo, vi har fått Rikard Norling

Bernt Hulsker spilte under Norling i AIK. Han er full av lovord om Branns nye trener.

– Rikard Norling er først og fremst en veldig dyktig trener. Jeg likte han veldig godt i de to årene jeg hadde han som trener. Følelsesmenneske, som han sier selv, veldig «passionärad» og dedikert til å spille fotball.

Det sier Bernt Hulsker om treneren som tirsdag ble presentert under det som nesten fortonet seg som et vekkelsesmøte på Brann Stadion

Hulsker spilte i AIK fra 2006 til 2007. I den perioden rakk han å danne seg et grundig inntrykk av den karismatiske treneren.

Den tidligere Molde-, Vålerenga- og Start-spilleren trekker spesielt frem måten Norling behandlet spillerne sine på.

– Han var utrolig flink med spillerne sine og tok virkelig vare på dem. En varm person – man blir fort glad i en sånn type. Han har ekstrem menneskelig evne og egenskaper, i tillegg til å være veldig fotballfaglig sterk, sier Hulsker.

– Er du noe du husker spesielt godt?

– Tja, han er vel ikke den typen som bikker over til å gjøre de helt store sprellene, Rikard. Han holder seg innenfor, men han har jo mange gode sitater da, så vi kan glemme Per-Mathias Høgmo – vi har fått Rikard Norling, og det kan bli kjempeartig.

Ekstra krydder i språkdrakten
Hulsker kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av Norling som en type som lett havner på kant med klubbledelsen.

TRENTE HULSKER: Her får Bernt Hulsker det røde kortet i i Royal League-kampen mellom AIK og Vålerenga på Råsunda i 2006. Rikard Norling var den gang trener for AIK. (Foto: SCANPIX, © FP pk)
TRENTE HULSKER: Her får Bernt Hulsker det røde kortet i i Royal League-kampen mellom AIK og Vålerenga på Råsunda i 2006. Rikard Norling var den gang trener for AIK. (Foto: SCANPIX, © FP pk)
– Han er ikke den typen, fastslår Hulsker.

I stedet mener 36-åringen at Norling ikke har tolerert at det er blitt snakket om andre trenere bak egen rygg, slik tilfellet ifølge Hulsker var i Malmö FF.

– Så det er ikke noe hokus-pokus her, vi får en normal mann med litt ekstra krydder i språkdrakten, og med en klok, dog veldig ambisiøs, fotballfilosofi.

– På hvilken måte da?

– Han vil ha ballen nede ved jorda, han vil spille en god type fotball, sier Hulsker.

– Ingen har bedre ballast
For å greie det må ikke bare gressteppet på Brann Stadion holde regn og sludd unna en hel sesong, klubben må også hente mange nye spillere, mener han.

– Det blir spennende å se om Brann og Bergen er klare for det.

Og presset i Bergen? Det blir ikke noe problem for 42 år gamle Norling, tror Hulsker.

– Jeg kan ikke tenke meg at en finner en bedre trener i Skandinavia, som har bedre ballast enn Rikard Norling. Han har trent AIK, og der er presset mye større enn i Brann. Og i Malmö nede i Skåne er det bra trøkk på kampene og i byen. Sånn sett står han meget godt rustet når han kommer til Brann og Bergen.