Anders Myrvold (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)
Anders Myrvold (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)

Myrvold ferdig i Tønsberg etter bare fire dager

Den tidligere NHL-proffen Anders Myrvold fikk en kort trenerkarriere i Get-ligaklubben Tønsberg Vikings.

Etter bare fire dager er Myrvold ute av sjefsstolen. Ifølge ishockeyklubbens styreleder, Roar Berg, er årsaken tidsnød, skriver Tønsbergs Blad.

Natt til onsdag følte Berg at dette måtte oppklares litt og sendte ut en pressemelding der det stod at «i denne saken er det tydeligvis flere misforståelser som bør avklares».

– For det første har Anders Myrvold aldri blitt engasjert som hovedtrener. Da fungerende hovedtrener Andreas Thoft ble sykemeldt før lørdagens kamp mot Sparta trengte vi en kompetent person til å lede laget. Myrvold stilte sporty opp på et døgns varsel og ledet laget sammen med Gerhard E. Nilsen, forklarer styrelederen.

Berg forteller videre at de ville at den tidligere NHL-proffen skulle bidra for Vikings videre i sesongen.

– Men det ble klart av at han hadde andre forpliktelser som tok mye tid, noe som ikke lar seg kombinere med en fulltidsstilling som hovedtrener. De som har kunnskap om hva som kreves i en slik stilling vil mest sannsynlig ha en forståelse for dette, sier Berg.

Til Tønsbergs Blad sa Berg at Myrvold er i oppstartfasen av et eget firma og at de tirsdag kveld ble enig om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning.

Det er derfor nå usikkert hvem som leder laget i torsdagens eliteseriekamp mot Vålerenga.

I midten av november ble Sergej Pusjkov sparket som Tønsberg-trener. Hans erstatter, assistenttrener Andreas Thoft, er sykmeldt på ubestemt tid.

Tønsberg ligger sist i eliteserien med kun tre seirer på 22 kamper. (TV 2/NTB)