LILLEHAMMER  20101213.
Norge s Nora Mørk  på pressetreffet under håndball EM  i Lillehammer mandag.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
LILLEHAMMER 20101213. Norge s Nora Mørk på pressetreffet under håndball EM i Lillehammer mandag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
karoline dyhre breivang
karoline dyhre breivang

Håndballjentenes gullbonus økes

Sjekk hvor mye VM-suksess i Serbia vil gi.

Håndballjentene krevde at forbundet skulle heve gullbonusen før VM, men mandag kunne TV 2 fortelle at partene fremdeles ikke hadde kommet til enighet - to dager før avreise til Serbia.

– Det har vært på samme nivå en god stund. Da synes vi som samlet tropp at det var på tide at vi kunne få bedre betingelser når vi har prestert såpass bra gjennom mange år, sa landslagskaptein Karoline Dyhre Breivang til TV 2.

Nå er partene kommet til enighet, skriver håndballforbundet i en pressemelding.

Tidligere lå gullbonusen på 60 000 kroner per spiller, mens sølv ga 40 000 og bronse 25 000.

Nå har håndballjentene fått viljen sin, og gullbonus er økt med 15 000 kroner. Sølv- og bronsebonus økes også, så med mesterskapssuksess ligger det an til et solid julegratiale for spillerne.

– Jeg skal nøye meg med å si at alle er fornøyd. Det er en felles forståelse om hva som er viktig i norsk håndball når det gjelder både økonomi og det å representere det norsk håndballandslaget. Det er viktige elementer alt sammen, men her har det ikke vært noen dramatikk, men en god gjennomarbeidet løsning med spillerrådet NISO og håndballforbundet, sier generalsekretær Erik Langerud til TV 2.

Slik blir mesterskapsbonusen per spiller:
Gull: 75 000 kroner
Sølv: 50 000 kroner
Bronse: 35 000 kroner
4. plass: 12 000 kroner
5. plass: 5 000 kroner

Kvalifisering til mesterskapet: 30 000 kroner