Håvard Rugland
Håvard Rugland

Rugland hjem uten NFL-kontrakt

Håvard Rugland fikk gode tilbakemeldinger, men som ventet ser Detroit Lions ut til å gå for David Akers ut sesongen.

29-åringen fra Ålgård i Rogaland kastet seg på første fly søndag etter å ha blitt oppringt av Lions-ledelsen.

Mandag var han i aksjon på NFL-klubbens treningsfelt sammen med to andre kickere for å prøvespille, men det holdt ikke til kontrakt for «Kickalicious».

Det bekrefter manager Kevin Skabo overfor TV 2.

Reiser hjem
– Det har vært positive tilbakemeldinger. Han leverte, og klubben ser at han fremdeles har det som skal til. Prøvespillet var for å vise Lions at han fortsatt er i progresjon i forhold til det første oppholdet han hadde med laget, sier Skabo.

– Hvor stor er sannsynligheten for at vi får en norsk NFL-proff nå, sammenlignet med for en uke siden?

– Sannsynligheten er meget stor, og for meg har den alltid vært like stor. Det at Håvard fikk en kontrakt med Lions tidligere i år tyder på at han har det som skal til. Han er ung og har gode 10 år på seg sammenlignet med mange av de andre kickerne i ligaen.

– Jeg er overbevist om at Norge kommer til å få en fantastisk person og idrettsutøver i NFL i nærmeste fremtid, sier manager Kevin Skabo.

Veteranen David Akers (38) fikk foran sesongen jobben som kicker på laget, men i tiden som har gått har ikke veteranens spill svart til forventningene Lions hadde foran sesongen.

Denne sesongen har Akers bare truffet på 75 prosent av sparkene. Det hele toppet seg da Akers bommet på en field goal fra 31 yards mot Green Bay Packers torsdag.

Trio på prøvespill
Da bestemte Lions seg for å hente inn Rugland og to andre kickere, Justin Medlock og Olindo Mare.

Det er vanlig at man henter inn spillere på prøvespill én dag i uken i løpet av NFL-sesongen. Lions får på den måten tatt en ny titt på kickere som er ledige på markedet, samtidig som invitasjonen til prøvespill kan tolkes som et lite spark i baken til David Akers.

– For meg så er dette en ekstra mulighet til å få vist meg frem. Jeg er veldig glad for å få den sjansen, sa Rugland til TV 2 mandag.